Laptop yabancı kelime mi?

İçindekiler:

  1. Laptop yabancı kelime mi?
  2. Disk türkçe ne demek?
  3. Flash diskin Türkçe karşılığı nedir?
  4. Flash disk ne demek?
  5. Ambiyans türkçesi ne demek?
  6. Provoke nedir ne demek?
  7. Ekarte etmek ne demek?
  8. Provoke nasıl yazılır TDK?
  9. Empoze etmek ne anlama gelir?
  10. Empoze etmek Türkçe mi?
  11. Empoz ne demek?
  12. Dayatmak ne anlama gelir?
  13. Dayamak ne anlama gelir?
  14. Öncüt ne demek TDK?
  15. Ilkellik ne demek?
  16. Egale etmek ne anlama gelir?
  17. Pesimist ne demek türkçesi?
  18. Çok yönlü ne anlama gelir?
  19. Çok yönlülük ne demek TDK?
  20. Çok yönlü bir kişilik ne demek?
  21. Çok yönlü insan ne demek?
  22. Tek yönlü olmak ne demek?
  23. Çift yönlülük ne demek?
  24. Çift yönlü iletişim ne demek?

Laptop yabancı kelime mi?

Laptop kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Laptop kelimesi İngilizce kökenlidir.

Disk türkçe ne demek?

Türkçe-Türkçe the disk = disc of the sun. gramofon plâğı. yuvarlak/yassı yapılış/parça/organ.

Flash diskin Türkçe karşılığı nedir?

Cevabımız: Flash Disk: Bellek ve hafıza kartı denilir. ... → Bellek dolmuş.

Flash disk ne demek?

Flaş disk ya da diğer adıyla flash bellek, güç kesintisinde dahi içerdiği bilgileri kaybetmeyen ve tekrar tekrar yazılıp silinebilen bir veri depolama birimidir. ... "Elektriksel olarak programlanabilen sadece okunabilen bellek" olarak çevirebileceğimiz EEPROM'ların üzerindeki veriler elektriksel yolla değiştirilebilir.

Ambiyans türkçesi ne demek?

Uzun yıllardır dilimizde ambiyans sözcüğü yer alıyor. Bu kadar da çok kullanımı olmasına rağmen anlamı bakımından çok bilinmiyor. Tabi ki de ambiyans kelimesinin kökeni de bilinmesinde fayda olan bir durum. Ambiyans kelimesi hava anlamında kullanılır.

Provoke nedir ne demek?

provoke ne demek? "Kışkırtmak" anlamındaki provoke etmek birleşik fiilinde kullanılır. To appeal.

Ekarte etmek ne demek?

Ekarte, etmek ve olmak gibi yardımcı eylemlerle "saf dışı etmek (edilmek), konu dışında tutmak (tutulmak), atlatmak (atlatılmak)" anlamlarında kullanılır. Örnek cümleler: Kalabalığı tahrik edenleri bulalım ve onları ekarte edelim (saf dışı bırakalım).

Provoke nasıl yazılır TDK?

“Kışkırtmak” anlamındaki provoke etmek birleşik fiilinde geçen bir söz anlamına gelir. Bu kelime genellikle provake şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı provoke şeklinde olmalıdır.

Empoze etmek ne anlama gelir?

“Dayatmak” anlamındaki empoze etmek birleşik fiilinde geçen bir söz. Empoze etmek: bir şeyi zorla benimsetmek, dayatmak, kabul ettirmek.

Empoze etmek Türkçe mi?

Empoze kelimesi günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Empoze, Fransızca dilinden Türkçe'mize geçmiştir. - Demokrasi ... bilime, sanata, basına kendi düşüncesini, değer yargısını, zevkini empoze etmeye kalkmama olgunluğu demektir.

Empoz ne demek?

Bir şeyi zorla benimsetmek, dayatmak, kabul ettirmek.

Dayatmak ne anlama gelir?

(-i, -e) 1. Dayama işini yaptırmak. 2. (nsz) Kendi istediğini yaptırmakta direnmek: “Ertesi gün dayattı, ben onu almam diye.” -H.

Dayamak ne anlama gelir?

Korkutmak için hızla, öfkeyle yaklaştırmak, uzatmak. Varmak, ulaşmak. Kalitesiz, kötü veya çürük bir malı, gizlice iyi olanların arasına katıp müşteriye satmak.

Öncüt ne demek TDK?

Öncüt anlamı, kısaca tanımı Ödün : Uzlaşmaya varabilmek için hak, istek veya savlarının bir bölümünden, karşı taraf yararına vazgeçme, ödünleme, ivaz, taviz.

Ilkellik ne demek?

İlkellik kısaca anlamı, tanımı: Sanatta yalın bir nitelik gösteren, yapmacıksız olan, primitif. İlk durumunda kalmış olan, gelişmesinin başında bulunan, iptidai, primitif.

Egale etmek ne anlama gelir?

Egale, "eşitlemek, eşit olmak; derecesine ulaşmak, eşitlenmek" anlamlarında egale etmek ve egale olmak biçiminde kullanılır. (spor) Bir rekoru yinelemek. Kapalı salon pentatlon Türkiye rekorunu kırdı, açık hava yüksek atlama rekorunu egale etti...

Pesimist ne demek türkçesi?

Karamsarlığı ve kötümserliği, hayata karşı olumsuz bakış açısını anlatan bir kelimedir. Pesimizm kabul eden kişiler genellikle hayata karşı isteksiz ve kötümser bakan kişilerdir. TDK'ya göre bu kelimenin anlamı kötümserliği kabul eden ve karamsarlık olarak açıklanmıştır.

Çok yönlü ne anlama gelir?

çok yönlü ne demek? İkiden çok yönü olan. Birçok konuda bilgi ve çalışması olan. Birçok tarzdaki tonu başarıyla üretebilen gitar veya gitar manyetiği türü.

Çok yönlülük ne demek TDK?

1. İkiden çok yönü olan, çok taraflı. 2. mec. Birçok konuda bilgi ve çalışması olan.

Çok yönlü bir kişilik ne demek?

Charnley McKinley tarafından; zihinsel sağlık bozukluklarının teşhisine yardımcı olmak için klinik amaçlı olarak geliştirilen ve halen en yaygın şekilde kullanılan kişilik testidir. ... Klinik amaçlı kullanıldığında birden fazla bozukluğu aynı anda değerlendirme olanağı verdiğinden “çok yönlü” olarak adlandırılmıştır.

Çok yönlü insan ne demek?

Birden fazla özelliği olan kişilere denir. Hatta on parmağında on marifet diye de söylenir. Bi çok yönlü olmayı Atatürk sayesinde öğrendik. Çünkü Atatürk çok yönlü biridir.

Tek yönlü olmak ne demek?

Sessiz, hareketsiz, uslu. Biricik, eşi olmayan. Koşma, seğirtme.

Çift yönlülük ne demek?

Başka bir deyişle, çift yönlülük sürecin döngüsel bir şekilde işlemesi anlamına gelmektedir. Sürecin döngüsel bir şekilde işleyebilmesi için iletişimde bulunan tarafların birbirlerinin duygu ve düşüncelerini, görüş ve önerilerini, istek ve ihtiyaçlarını önemsemeleri ve birbirlerini anlamaya odaklanmaları gerekmektedir.

Çift yönlü iletişim ne demek?

Çift yönlü iletişim, alıcı ve kaynak arasındaki iletişimin yalnızca eylem ile sınırlı kalmayarak eylem ve tepki biçimine dönüşmesidir.