Kiraz sapı çayı insanı zayıflatır mı?

İçindekiler:

  1. Kiraz sapı çayı insanı zayıflatır mı?
  2. Kirazın sapları neye faydalıdır?
  3. Kiraz sapı nasıl kullanılır?
  4. Yaş kiraz sapı çayı nasıl yapılır?

Kiraz sapı çayı insanı zayıflatır mı?

Kiraz meyvesinin saplarının mevsiminde toplanıp kurutulması ile elde edilen kiraz sapı çayı metabolizmayı çalıştırarak hızla kilo vermeye yardımcı olur. Hem kilo verdirirken içeriğindeki A,C ve E vitaminleri sayesinde vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri de büyük ölçüde karşılar.

Kirazın sapları neye faydalıdır?

Kiraz sapının kaynatılarak içilen çayı, hem ödem atıcı olarak hem de zayıflamak amacıyla kullanılır. Kiraz sapı böbreklerin ve kanın temizlenmesine yardımcı olur. Karaciğerleri gençleştirmeye yardımcıdır. Aynı zamanda kiraz sapı idrar yolu enfeksiyonlarına oldukça iyi gelir.

Kiraz sapı nasıl kullanılır?

Kiraz yedikten sonra saplarını kullanabilirsiniz; kiraz sapını gölgede kurutarak daha sonra çay yapabilirsiniz. Kiraz Sapı Çayı Yapılışı: 1 büyük bardak kiraz sapı çayı için 1 yemek kaşığı kurutulmuş sap kullanabilirsiniz. Kaynamış suyu kiraz saplarının bulunduğu bardağa döktükten sonra 5 dakika demlemeniz yeterli.

Yaş kiraz sapı çayı nasıl yapılır?

Bir demleme için 40-50 tane kadar kiraz sapı yeterli olacaktır. Kiraz saplarını 3 su bardağı suyla birlikte bir cezveye alın ve 10 dakika kadar kaynatın. Süzün ve içmek için soğumasını bekleyin. Sabahları aç karına yarım çay bardağı kadar kiraz sapı çayı tüketmeniz yeterli olacaktır.