Arda adinin anlami nedir?

İçindekiler:

  1. Arda adinin anlami nedir?
  2. Arda isminin karakteri nedir?
  3. Arda erkek ismi mi?
  4. Mert ismi hangi dilde?

Arda adinin anlami nedir?

ARDA'NIN İSİM ANLAMI Arda ismi Türkçe kökenlidir ve “Hükümdar veya kumandan asası”, “işaret olarak yere dikilen çubuk”, “sonra gelen” anlamlarına gelmektedir. Ayrıca, Meriç ırmağının Edirne yöresindeki önemli bir kolu ve Uygur yazıtlarında geçen çok eski bir Türk adıdır.

Arda isminin karakteri nedir?

Türk Dil Kurumu'ndaki isimler sözlüğüne göre Arda, yere dikilen çubuk anlamını taşır. Arda isminin özellikleri arasında en çok dikkat çekeni liderlik vasıflı kişi olmasıdır. Sorumluluk sahibi olup, kendi görevlerini titizlikle yerine getirirler.

Arda erkek ismi mi?

Arda, Türkçe kökenli bir isimdir. Hem kız hem de erkek çocukları için kullanılan bir isim olarak öne çıkıyor. Özellikle birçok değişik anlamı ile beraber en tercih edilen adlar arasında yer almaktadır. Türk Dil Kurumu'na göre 'Hükümdar veya kumandan asası' şekilde geçiyor.

Mert ismi hangi dilde?

Mert Farsça kökenli isimlerden biridir. Türkiye'de en çok bilinen ve en yaygın kullanılan erkek adları arasında yer alır. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında Mert isminin anlamı 'Özü ve sözü doğru olan' ya da 'yiğit' anlamları dahilinde geçmektedir.