Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon ne iş yapar maaşı?

İçindekiler:

  1. Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon ne iş yapar maaşı?
  2. Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon hangi dersler?
  3. 2 yıllık engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü Nedir?
  4. Engelli ve Rehabilitasyon bölümü nedir ne iş yapar?
  5. Yaşlı bakım Bölümü maaşı ne kadar?

Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon ne iş yapar maaşı?

Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon mezunları maaş aralığı 3500 TL ile 4500 TL arasındadır. Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon personeli bir yıllık deneyimli ise 3500 TL, iki yıllık deneyimli ise 4000 TL, üç yıllık deneyimli ise 4500 TL kazanmaktadır.

Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon hangi dersler?

Engelli Bakımı ve Rehabilitasyonu Programında alınan dersler; Temel Anatomi ve Fizyoloji, Engelli Grupları ve Özel Eğitim, Gelişim Psikolojisi, Beslenme İlkeleri, Pozitif Psikoloji ve İletişim Becerileri, Türk Dili I, İngilizce I, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Üniversite Kültürü I, Hastalık Bilgisi, Engelli ...

2 yıllık engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü Nedir?

Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Önlisans Programının amacı, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinde uzman olan sağlık profesyonellerine destek sunabilen, yetersizliği olan özel gereksinimli bireylerin günlük yaşam aktivitelerindeki gereksinimlerini karşılayıcı ve kolaylaştırıcı bilgi ve beceriye sahip nitelikli insan ...

Engelli ve Rehabilitasyon bölümü nedir ne iş yapar?

Engelli bireyin doktoruna bilgi verir ve kişinin yakınlarına engelli bireyin durumu hakkında bilgi verir. Gerekli ilaç ve malzemeleri temin eder. Çalıştığı kurumda bulunan malzemelerin temizliğinden sorumludur. Engelli hastanın genel vücut bakımını yapar, gerektiğinde ise psikolojik destek sağlar.

Yaşlı bakım Bölümü maaşı ne kadar?

Hasta ve yaşlı bakım elemanları özel sektörde, özel hastaneler ve bakım merkezlerinde 30 TL arası bir ücrete çalışmaktadır. Bu elbette ortalama bir rakamdır. Nadir de olsa belli merkezlerde 5000 TL üzeri maaş alan çalışanlar da bulunmaktadır.