Kıymalı Lahana Sarması kaç dk pişer?

İçindekiler:

  1. Kıymalı Lahana Sarması kaç dk pişer?
  2. Kıymalı Lahana sarma içi nasıl hazırlanır?
  3. Lahana sarması kaç dakika haşlanır?
  4. Lahana sarması için lahana nasıl haşlanır?

Kıymalı Lahana Sarması kaç dk pişer?

Kıvamını sıcak suyla açarak hazırladığınız sosu, sarmaların üzerine gezdirin. Küçük parçalara böldüğünüz tereyağını sarma tenceresine gelişigüzel serpiştirin. Lahana sarmalarını kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte 35 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

Kıymalı Lahana sarma içi nasıl hazırlanır?

İyice yıkanan yapraklar kaynar suda 10 dak.haşlanır. Haşlanan yapraklar süzülür ve soğumaya bırakılır. Diğer tarafta kıyma, küçük küçük doğranmış soğan, ayıklanıp, yıkanmış pirinç, tuz, biber, 1 yemek kaşığı salça, kuru nane, sumak bir kapta iyice karıştırılıp, yoğurulup sarmanın iç harcı hazırlanır.

Lahana sarması kaç dakika haşlanır?

Lahana ilk önce dış kirli kabukları soyulur. Daha sonra ters çevrilip tam ortasından SAP kısmı bıçakla bir güzel resimde görüldüğü gibi çıkartılır. Daha sonra lahanayı alabilecek bir tencereye kaynayan suyun içine lahanayı koyup kapağını kapatırız. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra lahanamız hazırdır.

Lahana sarması için lahana nasıl haşlanır?

Lahananın çok büyükse dış yapraklarını dikkatli bir şekilde çıkararak lahananın boyutlarının küçülmesini sağlayın. Orta boyutlardaysa bir lahananız varsa varsa sararmış yapraklarını temizleyin. Ardından lahananızı hafif kaynamaya başlamış suyun içerisine aktarın. Önce dış yaprakları pişmeye başlayacaktır.