Retina yırtığı nasıl tespit edilir?

İçindekiler:

  1. Retina yırtığı nasıl tespit edilir?
  2. Retina nasıl iyileşir?
  3. Retina dekolmanı geçer mi?
  4. Retina incelmesi nasıl tedavi edilir?

Retina yırtığı nasıl tespit edilir?

Retina yırtılması şüphesiyle göz doktoruna gidildiğinde göz bebeklerini genişleten bir damla kullanılarak muayene yapılır. Bu muayene ile eğer retinada bir yırtık veya delik varsa hemen tespit edilebilir. Ayrıca doktor retinaya sıvı akıp akmadığını ve aktıysa derecesini saptamak için göz ultrasonu uygulayabilir.

Retina nasıl iyileşir?

Retina ameliyatları genel veya lokal anesteziyle ameliyathane şartlarında yapılır. Retina dekolmanının tedavisi mutlaka cerrahi ile yani ameliyat ile yapılır. Retina dokusunu oluşturan jel yerine geri yerleştirilir. Bunun için hastaların yüzde 90'nında vitrektomi ameliyatı yapılır.

Retina dekolmanı geçer mi?

Retina yırtığı ve takip eden retina dekolmanı oldukça ciddi hastalıktır. Hastalık kendiliğinden iyileşmez. Tedavi edilmezse körlüğe varan ciddi görme kayıplarına sebep olabilir.

Retina incelmesi nasıl tedavi edilir?

Retina dekolmanının tedavisi mutlaka cerrahi ile yani ameliyat ile yapılır. Retina dokusunu oluşturan jel yerine geri yerleştirilir. Bunun için hastaların yüzde 90'nında vitrektomi ameliyatı yapılır. Dekolmanın durumuna göre göz içine gaz verebilir.