Sahurda niyetten sonra su içilir mi?

İçindekiler:

  1. Sahurda niyetten sonra su içilir mi?
  2. Imsaktan önce su içmek orucu bozar mı?
  3. Sahur vakti gelmeden niyet edilir mi?
  4. Niyet edince oruç başlar mı?
  5. Sahurda niyet ettikten sonra bişey yenir mi?

Sahurda niyetten sonra su içilir mi?

Sabah namazının girişi ve orucun başlangıcı imsak vakti, olarak ifade edilir. Oruca niyet etmek isteyen kişi imsak vaktinden itibaren yemek yemeyi ve su içmeyi bırakması gerekir.

Imsaktan önce su içmek orucu bozar mı?

Buna göre sahurda ezan okunduğu sırada, oruca başlama saati olan imsak vakti girdiği için yenilip içilmemelidir. Bu durumda ezan okunurken su içmek orucu bozar. O gününün orucuna niyetlenmek isteyen kişi, ancak sabah ezanına kadar bir şeyler yiyip içebilir.

Sahur vakti gelmeden niyet edilir mi?

Şafii mezhebine göre ise nafile dışındaki tüm oruçlara geceden niyet edilmelidir. İmsak vaktine kadar niyet edilmemişse o günün orucu geçerli olmaz. Nafile oruçlara ise güneş tepe noktasına gelmeden öncesine kadar niyet edilebilir (Şirazi, el-Mühezzeb, I, 331-332).

Niyet edince oruç başlar mı?

Niyet edilmiş olması orucu başlatmaz. Orucun başlama vakti imsak kesilmesidir. İmsak kesilinceye kadar niyet edilmiş olsa dahi yenilip içilir.

Sahurda niyet ettikten sonra bişey yenir mi?

Oruca niyet etmek isteyen kişi imsak vaktinden itibaren yemek yemeyi ve su içmeyi bırakması gerekir. Oruç tutmak için yapılacak olan niyetin oruca başlama vakti olan imsak vaktine denk getirilmesi gerekli değildir.