Mevlid Kandili Nedir Kutlu Doğum Haftası?

İçindekiler:

  1. Kutlu Doğum Haftası neden kutlanır?
  2. Kutlu Doğum Haftasına ne oldu?
  3. Kutlu Doğum Haftası ne zaman?
  4. Mevlid Kandili Nedir Kutlu Doğum Haftası?

Kutlu Doğum Haftası neden kutlanır?

Mevlid-i Nebi Haftası, eski adıyla Kutlu Doğum Haftası, Süleyman Hayri Bolay'ın teklifi ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 yılında başlatılan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da desteklenerek sadece Türkiye'de resmiyet kazandırılarak her yıl farklı gündem ile Muhammed'in anlatılmasının amaçlandığı ve 1994- ...

Kutlu Doğum Haftasına ne oldu?

Kutlu Doğum, Mevlid-i Nebi oldu Yerine atanan Ali Erbaş'ın ilk icraatı Kutlu Doğum Haftası'nı kaldırmak oldu. Haftanın adı Mevlid-i Nebi Haftası olarak değiştildi ve yeniden hicri takvime göre Mevlid Kandili haftası kutlanacağı açıklandı.

Kutlu Doğum Haftası ne zaman?

Kutlu Doğum Haftası, her yıl 14-20 Nisan aralığında kutlanmaktadır. Kutlu Doğum Haftası, Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı kararı ile 1989 yılından bu yana kutlanmaktadır.

Mevlid Kandili Nedir Kutlu Doğum Haftası?

İslam'da Hz Muhammed (sav)'in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır. Sünniler Rebiülevvel ayının Onbirinci gecesini Onikinci'ye bağlayan geceyi, Şiiler ise 17. günü Mevlid günü ve 17'ye dönen geceyi de Mevlid Gecesi olarak adlandırırlar. Bu iki tarih arasındaki haftayı da Kutlu Doğum Haftası olarak ilan etmişlerdir.