Interaktif vergi dairesi damga vergisi beyannamesi nasıl verilir?

İçindekiler:

  1. Interaktif vergi dairesi damga vergisi beyannamesi nasıl verilir?
  2. Sözleşme damga vergisi Beyannamesi nereden verilir?
  3. SMMM sözleşme damga vergisi beyannamesi ne zaman verilir?
  4. Damga vergisi hesaplama formülü nasıl yapılır?

Interaktif vergi dairesi damga vergisi beyannamesi nasıl verilir?

https://intvrg.gib.gov.tr adresine girerek Genel Borç Sorgulama Ödeme sekmesini tıkladıktan sonra Vergi Tipi kısmında Hepsi seçeneğini seçin , Vergi Dairenizi Seçin Vergi Türü olarak 9047 ( Tek Başına Alınabilen Damga Vergisi ) ' yi seçin.

Sözleşme damga vergisi Beyannamesi nereden verilir?

Damga vergisi beyannameleri eğer elden verilecekse mükellef olan kişi veya kişilerin ikametgahının bağlı olduğu vergi dairesine verilmesi gerekiyor. Gelir idaresi başkanlığının internet sitesi olan https://www.gib.gov.tr/ de bulunan 'Hazır Beyan Sistemi' ile de gelirler beyan edilebilir.

SMMM sözleşme damga vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

damga vergisi makbuz karşılığı ödenmesi gereken kağıtlara ilişkin) İzleyen ayın 23. günü akşamına kadar verilir. Beyanname verilen ayın 26. günü akşamına kadar ödenir.

Damga vergisi hesaplama formülü nasıl yapılır?

Sözleşmenin sayısına göre tutarlar değişiklik gösterebilir. Damga vergisi hesaplanırken kazanılan veya anlaşılan tüm para esas alınmalıdır. Brüt kazanç üzerinden çarpım işlemi yapılmalıdır. Damga vergisi= Kazanılan toplam kazanç x Damga vergisi oranı şeklinde yapılan hesaplar kişileri doğru sonuca götürecektir.