Erkek vucudu görmek abdesti bozar mı?

İçindekiler:

  1. Erkek vucudu görmek abdesti bozar mı?
  2. Abdestli iken Başı açık gezmek abdesti bozar mı?
  3. Ne gibi durumlarda abdest bozulur?
  4. Abdest aldıktan sonra yemek yemek abdesti bozar mı?
  5. Sessiz ve kokusuz gaz abdesti bozar mı?
  6. Kadinin abdesti ne zaman bozulur?
  7. Vajinadan gelen hava abdesti bozar mı?
  8. Kadinlarda hangi durumda abdest bozulur?
  9. Abdesti bozan her şey teyemmümü de bozar mı?
  10. Vajinadan gaz çıkarsa abdest bozulur mu?
  11. Kadında akıntı abdest bozar mı?

Erkek vucudu görmek abdesti bozar mı?

Hanefîler'e göre erkekle kadının tenlerinin birbirine değmesi ile abdest bozulmasa da çıplak olarak veya arada bedenlerin sıcaklığının hissedilmesini engelleyecek bir giysi bulunmaksızın erkek ve kadının aşırı derecede şehevî teması, oynaşma ve kucaklaş-ması abdesti bozar.

Abdestli iken Başı açık gezmek abdesti bozar mı?

Ancak bu kurallara riayet etmemek, örneğin başı açık olarak gezmek, abdesti bozmaz. Abdesti bozacak durumlardan biri meydana gelmedikçe almış olduğu abdestle namaz kılabilir.

Ne gibi durumlarda abdest bozulur?

İdrar, dışkı, meni, kan gelmesi ve gaz çıkarmak abdesti bozar. Vücudun herhangi bir yerinden kan ya da irin gelmesi, çıktığı yere dağılması abdesti bozar. Eğer vücuttan çıkan kan ya da irin dağılmazsa ve nokta şeklinde kalırsa o zaman abdest bozulmaz. Kişilerin ağız dolusu kusması da abdesti bozan bir etkendir.

Abdest aldıktan sonra yemek yemek abdesti bozar mı?

Ağız dolusu kusulan şey, ister yemek, ister safra, ister kan olsun, abdesti bozar. ... Şafiilere göre abdest sadece ön ve arkadan çıkan şeylerle bozulur. Bunların dışındaki yerlerden gelen sıvılar abdesti bozmaz.

Sessiz ve kokusuz gaz abdesti bozar mı?

Burnun koku hissetmesi veya kulağın bir ses duymasından maksat, abdestin bozulduğunu kesin olarak bilmektir. Yoksa ses duymadığı veya koku hissetmediği halde yel çıkardığını bilen bir kimsenin abdesti bozulur. Çünkü çıkan her yelde mutlaka koku ya da ses olacak diye bir şart yoktur.

Kadinin abdesti ne zaman bozulur?

Bunlar idrar boşaltım kanalı, anüs ve vajinadır. Kur'an-ı Kerim'e göre idrar ile dışkı ve gaz çıkarma durumunda abdest bozulmaktadır. Bunun yanında kadınlardan gelen adet, lohusalık gibi durumlarda kan gelmesi halinde de abdest bozulmaktadır.

Vajinadan gelen hava abdesti bozar mı?

Ancak fakihler, erkeğin zekerinden veya kadının fercinden çıkan gazın abdesti bozup bozmayacağı konusunda ihtilaf etmişlerdir. Hanefîlere, Mâlikîlere ve Hanbelîlerde bir görüşe göre önden çıkan gaz sebebiyle abdest bozulmaz.

Kadinlarda hangi durumda abdest bozulur?

Bunlar idrar boşaltım kanalı, anüs ve vajinadır. Kur'an-ı Kerim'e göre idrar ile dışkı ve gaz çıkarma durumunda abdest bozulmaktadır. Bunun yanında kadınlardan gelen adet, lohusalık gibi durumlarda kan gelmesi halinde de abdest bozulmaktadır. ... Bu sebeple de abdesti bozmamaktadır.

Abdesti bozan her şey teyemmümü de bozar mı?

Abdesti bozan şeyler, teyemmümü de bozar. Ayrıca, abdest veya gusle yetecek suyun bulunması, hastalığın iyileşmesi, suyu kullanabilme imkanının elde edilmesi gibi, teyemmüm etmeyi mubah kılan mazeretlerin ortadan kalkması da teyemmümü bozar (Mevsıli, İhtiyar, İstanbul, ts.

Vajinadan gaz çıkarsa abdest bozulur mu?

Hanefîlere, Mâlikîlere ve Hanbelîlerde bir görüşe göre önden çıkan gaz sebebiyle abdest bozulmaz.

Kadında akıntı abdest bozar mı?

Fakat vajinadan gelen diğer akıntıların abdesti bozup bozmadığı ile ilgili olarak bir delil yoktur. Hanefi mezhebine göre vajinadan gelen akıntı idrar, kan ve meni ile karışmamışsa temiz akıntı olarak nitelendirilmektedir. Bu sebeple de abdesti bozmamaktadır.