Veba ve cüzzam aynı mı?

İçindekiler:

  1. Veba ve cüzzam aynı mı?
  2. Cüzzam Nedir Nasıl tedavi Edilir?
  3. Cüzzam hastalığı nasıl bitti?
  4. Cüzzam ne zaman çıktı?
  5. Cüzzam hastalığı genetik mi?

Veba ve cüzzam aynı mı?

Cüzzamın aksine veba 2-8 gün gibi kısa bir sürede belirtilerini göstermeye başlar. Erken aşamada tespit edildiğinde birtakım antibiyotikler ve aşılar ile tedavi edilebilir. Ancak, tedavide geç kalınması durumunda hasta birtakım organlarını kaybedebileceği gibi yaşamını da yitirebilir.

Cüzzam Nedir Nasıl tedavi Edilir?

Cüzzam tedavisi mümkün olan bir enfeksiyon hastalığıdır. Cüzzam tedavisi için Dünya Sağlık Örgütü'nün de önerdiği şekilde çoklu ilaç tedavisi uygulanır. Çoklu antibiyotik tedavisi; etkin tedaviyi sağlamak, iyileşme süresini kısaltmak ve yan etkiyi en aza indirmek amacıyla yapılır.

Cüzzam hastalığı nasıl bitti?

Cüzzam tedavi edilebilir bir hastalıktır. Dünya üzerinde son yirmi yılda, cüzzamlı 16 milyon insan tedavisi sağlanmıştır. Tedavi, sahip olduğunuz cüzzam türüne bağlıdır. Hansen hastalığı bir antibiyotik kombinasyonu ile tedavi edilir.

Cüzzam ne zaman çıktı?

Birçok bilim adamı cüzzam hastalığına ait en eski vesikanın M.Ö. 1550 yılına ait eski bir Mısır papirüsü olduğu görüşündedirler. Yine M.Ö.600'lü yıllara ait Hint belgelerinde de bu hastalığa benzer bir hastalıktan bahsedilmektedir.

Cüzzam hastalığı genetik mi?

Genelde genetik olarak ortaya çıkan cüzzam; vücudun doğal bağışıklık sistemine sahip olmasına rağmen bu hastalarda bağışıklık sistemi olmadığı için ortaya çıkar. Taşıyıcı olarak sadece insanla bulaşan bir hastalıktır.