Atatürkün çocuğu var mı?

İçindekiler:

  1. Atatürkün çocuğu var mı?
  2. Atatürkün çocukluk anılarından bir tanesi nedir?
  3. Atatürk çocukluğunda ne yaşamış?
  4. Atatürk'ün gerçek oğlu kimdir?
  5. Atatürk Küçükken en çok ne olmak isterdi?

Atatürkün çocuğu var mı?

Mustafa Kemal Atatürk'ün biyolojik anlamda kendisinden olmuş bir çocuğu yok. Ancak üvey evlatları var. Bunlar; Abdurrahim Tuncak, Zühre, Afife, İhsan, Ömer, Afet İnan, Nebile Hanım, Rukiye Erkin[44], Zehra Aylin, Sığırtmaç Mustafa, Sabiha Gökçen ve Ülkü Adatepe.

Atatürkün çocukluk anılarından bir tanesi nedir?

Atatürk'ün sevdiği anılardan birisi Elbise Kavgası anısıdır. Bu anı ise şu şekildedir: Çocukluğumda yaşadığım anılardan biri de Makbule ile Naciye arasındaki elbise kavgasıdır. Komşu kızın üstünde yeni elbiseyi gören Makbule ile Naciye, anneme, biz de yeni elbise isteriz, dediler.

Atatürk çocukluğunda ne yaşamış?

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük asker ve devlet adamı ,Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Selanik'te Kocakasım Mahallesi, Islahhane Caddesi`ndeki üç katlı pembe evde doğdu. ... Bir süre Rapla Çiftliği`nde dayısının yanında kaldıktan sonra Selanik'e dönüp okulunu bitirdi. Selanik Mülkiye Rüştiyesi`ne kaydoldu.

Atatürk'ün gerçek oğlu kimdir?

Abdurrahim Tuncak (1908, Van - 13 Ağustos 1998), Mustafa Kemal Atatürk'ün manevî oğludur. Abdurrahim, 8 yaşında iken 1916 yılında Osmanlı-Rus Savaşı sırasında ailesini kaybetmişti. Mustafa Kemâl Paşa, Kafkas Cephesinde 2.

Atatürk Küçükken en çok ne olmak isterdi?

Ayrıca Atatürk çocukken de askerliğe ilgi duyar ve büyüyünce asker olmak isterdi. Bu yüzden anılarında da yine büyüyünce asker olacağına yazardı.