Semizotu ne zaman toplanir?

İçindekiler:

  1. Semizotu ne zaman toplanir?
  2. Dolmalık Biber hangi mevsimde yetişir?
  3. Semizotu ne kadar sürede yetişir?
  4. Semizotu nasıl Cogaltilir?
  5. Semiz otu nerelerde olur?

Semizotu ne zaman toplanir?

Bölgelere ve hasar dönemine bağlı olmak üzere farklı zamanlarda tohum ekimi yapılır. Erken ilkbaharda hasat yapılmak isteniyorsa tohum ekimi Ege Bölgesi şartlarında Ocak-Şubat aylarında, Aralık-Ocak aylarında hasat yapılmak isteniyorsa Ağustos-Eylül aylarında m2'ye 0.2-0.3 g tohum hesabı ile yapılır.

Dolmalık Biber hangi mevsimde yetişir?

Yaz mevsiminde yetişen sebzeler: Yaz aylarında keyifle tükettiğimiz meyve çeşitlerinin yanı sıra aynı zamanda birçok farklı sebze çeşidi bulunmaktadır. Bunlar içerisinde taze fasulye, patlıcan, mısır, dolmalık biber, bamya, kabak, domates ve salatalık yer alır.

Semizotu ne kadar sürede yetişir?

Toplanılmayıp toprağa düştüğünde ilkbahar mevsiminden itibaren kendiliğinden çıkmaya başlar. Tohumlar toprağa ekildikten 15-20 gün sonra çimlenmeye başlar. Semizotu saksıda da kolayca yetiştirilen bir bitkidir. Nemi ve suyu seven bu bitkiye yaz mevsiminde düzenli olarak su verilmelidir.

Semizotu nasıl Cogaltilir?

Semizotu tohumdan çoğaltılan bir bitkidir. Tohum toprağın çok derinine inmeden 0.5 cm. altına ekilip toprak örtülür ve sulanır. 3 günde bir suladığınız da kısa sürede yeşil yaprakları görünmeye başlayacaktır. Semizotu büyümeye başladığında tohum vermeden ara ara toplayıp yemeye başlayabilirsiniz.

Semiz otu nerelerde olur?

Semizotu Asya kıtasının hemen hemen her yerinde yetişen bir bitkidir. Ülkemizin tüm bölgelerinde yetişebilen bir bitkidir. Soğuk olan bölgelerde yalnız yaz aylarında yetişebilmektedir.