Istinaf edilmeyen karar temyiz edilir mi?

İçindekiler:

  1. Istinaf edilmeyen karar temyiz edilir mi?
  2. Istinaf mahkemesinin hangi kararları temyiz edilebilir?
  3. Boşanma davaları Istinaftan sonra Yargıtaya gider mi?
  4. Istinaf mahkemesinden sonra nereye itiraz edilir?

Istinaf edilmeyen karar temyiz edilir mi?

Çekişmesiz yargı işlerine dair verilen yerel mahkeme kararlarına dair istinaf mahkmesi kararları kesin olup aleyhine Yargıtay'a temyiz başvurusu yapılamaz.

Istinaf mahkemesinin hangi kararları temyiz edilebilir?

İstinaf Mahkemesinin Hangi Kararları Temyiz Edilebilir? İstinaf mahkemesinin bozma kararı dışında kalan hükümleri temyiz edilebilir (CMK m.286/1). Hükümden önce verilip hükme esas teşkil eden veya başkaca kanun yolu öngörülmemiş olan mahkeme kararları da hükümle beraber temyiz olunabilir (CMK m.287).

Boşanma davaları Istinaftan sonra Yargıtaya gider mi?

İstinaf mahkemesin kararına iki haftalık süre içerisinde itiraz edilmez veya itiraz hakkından feragat edilirse karar kesinleşir ve taraflar boşanmış sayılır. Bununla beraber istinaf mahkemesince dava hakkında yeni bir hüküm kurulması neticesinde dava hakkında temyiz süreci başlatılabilir.

Istinaf mahkemesinden sonra nereye itiraz edilir?

İtiraz için kanun yoluna başvurmak isteyenler için Bölge adliye mahkemesi görev yapmaktadır. Yapılan incelemelerin ardından Bölge adliye mahkemesi tarafından yapılan itiraz için karar verilmektedir. Bölge adliye ve istinaf adlarıyla bilinen üst dereceli mahkemeler hukuk alanında önemli bir kanun yoludur.