Asker kaçağı iken yakalanırsa ne olur?

İçindekiler:

  1. Asker kaçağı iken yakalanırsa ne olur?
  2. Memur bakaya kalırsa ne olur?
  3. Askere gitmezsem ne olur 2020?
  4. Asker kaçağı olan devlet memuru olabilir mi?
  5. Bakaya olarak askere gidersem ne olur?
  6. Asker kaçağı olmak memuriyete engel mi?

Asker kaçağı iken yakalanırsa ne olur?

Madde 82'ye göre, yoklama kaçağı olarak görünen kişi şubeye giderse ya da yakalanırsa şubeye götürüldüğünde para cezası alır. Eğer kişinin tecil hakkı varsa gerekli işlemleri yaptırarak şubeden ayrılabilir.

Memur bakaya kalırsa ne olur?

Bakaya kalan kişi memur olabilir mi? Yönetmeliğe göre yoklama kaçakları ve bakayalar ile barışta tatbikat ve ferdî seferberlik eğitimi bakayaları kamu veya özel hizmete alınmazlar. Kamu personellerinin tabi olduğu kanuna göre de bakaya kalanların memur olması mümkün değildir.

Askere gitmezsem ne olur 2020?

1. Yoklama kaçağı, saklı ve bakayalar Askeralma Kanununun 24'üncü maddesinin birinci fıkrası esaslarına göre idari para cezasıyla cezalandırılır. 2. Bunlardan kendiliğinden gelenler her gün karşılığı 5 Türk Lirası, yakalananlar ise 10 Türk Lirası idari para cezası ile cezalandırılır.

Asker kaçağı olan devlet memuru olabilir mi?

Yönetmeliğe göre yoklama kaçakları ve bakayalar ile barışta tatbikat ve ferdî seferberlik eğitimi bakayaları kamu veya özel hizmete alınmazlar. Kamu personellerinin tabi olduğu kanuna göre de bakaya kalanların memur olması mümkün değildir.

Bakaya olarak askere gidersem ne olur?

Bakaya kalan kişilerin yakalanması için Askeralma Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı ile birlikte çalışır. Polisin mesai içinde bakaya şahsı yakalaması durumunda askerlik şubesine götürülmesi gerekir. Mesai saatleri dışında ise tutanak tanzim edilir. Tutanağın bir nüshası bakaya şahısta kalır.

Asker kaçağı olmak memuriyete engel mi?

Belirtilen hüküm ve açıklamalar çerçevesinde; asker kaçağı dışında olan Türk vatandaşları askerlik durumu belgesi almaları mümkün olup memur olarak atanmaları mümkündür. Askerliğini; askerlik çağına gelmemiş, tecilli, muaf ve yapmış olanların memur olarak atanmalarına engel bir durum bulunmamaktadır.