Kocam emekli yaşlılık maaşı alabilir mi?

İçindekiler:

  1. Kocam emekli yaşlılık maaşı alabilir mi?
  2. Evi olan yaşlılık maaşı alabilir mi?
  3. Yaşlı maaşını kimler alabilir?
  4. 65 yaş aylığı kimler alabilir?
  5. Üzerine evi olan 65 yaş maaşı alabilir mi?
  6. 65 yaş maaşı almak için ne gerekir?
  7. Yetim aylığı alan 65 yaş maaşı alabilir mi?

Kocam emekli yaşlılık maaşı alabilir mi?

Bir üstte yazan şartlar sağlandığı durumda eşi emekli olanlar yaşlılık aylığı alma konusunda herhangi bir engel taşımamaktadır.

Evi olan yaşlılık maaşı alabilir mi?

Evet. Muhtaçlık değerlendirmesi; hanedeki tüm bireylerin gelir, servet ve harcamaları dikkate alınarak yapılmaktadır. Bu hesaplamada hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık geliri asgari ücretin aylık net tutarının 1/3'ünden (2021 yılı için 852,53-TL) az olması gerekmektedir.

Yaşlı maaşını kimler alabilir?

1. 65 yaşını doldurmuş olan, 2. Sosyal Güvenlik Kurumundan (SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR) gelir ve aylık hakkından yararlanmayan, ... 4. 2022 sayılı Kanunda belirtilen muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumu Valiliklerce/Kaymakamlıklarca tespit edilen kişiler 65 yaş aylığına başvuru yapabilir.

65 yaş aylığı kimler alabilir?

65 YAŞ MAAŞINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?
  • 1. 65 yaşını doldurmuş olan,
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan (SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR) gelir ve aylık hakkından yararlanmayan,
  • 3. Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemeyen,
Daha fazla öğe...

Üzerine evi olan 65 yaş maaşı alabilir mi?

Çocuklarının yanında yaşayan yaşlılar için yapılan gelir testinde, daha önce birlikte yaşadıkları çocuklarının ve torunlarının gelirleri de dikkate alınıyordu. ... Evi, tarlası vs hesaplanarak toplanan geliri kişi başına aylık 701 liranın altında olan 65 yaş üstündeki vatandaşlara yaşlılık aylığı bağlanıyor.

65 yaş maaşı almak için ne gerekir?

2. Sosyal Güvenlik Kurumundan (SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR) gelir ve aylık hakkından yararlanmayan, 3. Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemeyen, 4. 2022 sayılı Kanunda belirtilen muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumu Valiliklerce/Kaymakamlıklarca tespit edilen kişiler 65 yaş aylığına başvuru yapabilir.

Yetim aylığı alan 65 yaş maaşı alabilir mi?

Hiçbir sosyal güvenceye sahip olmamak; emekli olan, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) dul veya yetim aylığı alan, bir işte çalışanlar 65 yaş aylığı alamıyor.