Kadınlarda perine temizliği nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kadınlarda perine temizliği nasıl yapılır?
  2. Doğum sonrası perine bakımı nasıl yapılır?
  3. Perine derisi nedir?
  4. Pelvik masaj nedir?
  5. Anüs nedir kısa bilgi?
  6. Epizyotomi hangi durumlarda yapılır?

Kadınlarda perine temizliği nasıl yapılır?

Genital Bölge Temizliği Nasıl Yapılmalı?
  1. Pamuklu İç Çamaşırları Tercih Edin. ...
  2. Kuru Tutun. ...
  3. 3. Banyoda sabun kullanmayın. ...
  4. Vajinal duştan sakının. ...
  5. Genital bölge jellerinden yararlanın. ...
  6. Tuvalet tahareti sonrası kurulanın. ...
  7. 7. Tamponunuzu sık olarak değiştirin. ...
  8. 8. Cinsel ilişki sonrası genital bölgenizi bol su ile yıkayın.
Daha fazla öğe...

Doğum sonrası perine bakımı nasıl yapılır?

Perine bakımı Doğumdan hemen sonra perineye buz uygulanması travmatik ödem ve rahatsızlığı azaltır. Perine günde 1-2 kez ve tuvalete gittikten sonra temizlenmelidir. Kullanılan ped veya bezler sık sık değiştirilmeli, tampon kullanılmamalıdır. Perine temiz tutulduğunda iyileşme hızla gerçekleşir.

Perine derisi nedir?

Vajina ile anüs arasında bulunan ince derinin olduğu bölüme 'perine' adı verilir. Doğumda bebeğiniz dışarı çıkarken bu bölgeye baskı uygular ve birçok doğumda ıkınma aşamasına bu bölgede yırtıklar oluşabilir. Bazen de kadın doğum uzmanları veya ebeler, epizyotomi denilen işlemi uygularlar.

Pelvik masaj nedir?

Perine masajı; bebeğin doğumu için, vajina ve rektum arasındaki kasları ve cildi hazırlamak için pelvik tabanın nazik bir şekilde, elle gerilmesidir. Amacı, doğum sırasında yırtılma ve yara izi riskini azaltmaktır.

Anüs nedir kısa bilgi?

Anüs, makat manasında kullanılmaktadır.Tıp dilinde çokça kullanılan kelimelerdendir. Farkli bir söyleyiş ile de Sindirim kanalının doğru bağırsak denilen son kısmında çıkış deliği. ... Anüs, sindirim sisteminin sonunda yer alan ve çıkartımın yapıldığı dış açıklıktır.

Epizyotomi hangi durumlarda yapılır?

Epizyotomi vaginal doğumlar sırasında doğum kanalının en son bölümünde doğum sırasında oluşabilecek yırtıkları önlemek ve bazen de bu son aşamada doğumu hızlandırmak için yapılan kesiye denir. Bu kesi doğumu yaptıracak kişi tarafından lokal anesteziyi takiben özel bir makas ile yapılır.