Diş dolgu yapıldıktan sonra diş fırçalanır mı?

İçindekiler:

  1. Diş dolgu yapıldıktan sonra diş fırçalanır mı?
  2. Dolgu yapıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli?
  3. Dolgu yapıldıktan sonra ağrı olur mu?
  4. Diş dolgusu ne zaman oturur?
  5. Dolgudan sonra hassasiyet ne kadar sürer?
  6. Diş dolgusundan sonra sızlama normal mi?

Diş dolgu yapıldıktan sonra diş fırçalanır mı?

Diş dolgusu sonrası yenen yemek ve içeceklerden sonra, yeni dolgulu dişlerin fırçalanması, iple temizliği veya gargara yapılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Dişin sinirlere yakın bölgesinde yapılan dolgu işlemi sonucunda, düzelmesi biraz daha fazla zaman almaktadır.

Dolgu yapıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

Dolgu uygulaması sonrası 1-2 saat süreyle dik pozisyonda kalınmalı, 24 saat süresince zorlayıcı egzersizlerden kaçınılmalıdır. Dolgu işleminin yapıldığı gün spor yapılmamalıdır. Dolgu işlemi yapıldığı gün cilt bakımı yapılmamalı, en erken 1 hafta sonra yapılmalıdır.

Dolgu yapıldıktan sonra ağrı olur mu?

Dolgu tedavisi sonrasında dişlerde bir ağrı olabilir. Bu ağrı için diş hekiminin önereceği bir ağrı kesici kullanılabilir. Eğer ağrı hissi ağrı kesici ile geçmiyorsa dolgu ile ilgili bir sorun olabilir. Bu durumda da hiç gecikmeden diş hekimi ile irtibar kurup tedaviyi yinelemek gerekebilir.

Diş dolgusu ne zaman oturur?

gibi sorunlarınız varsa ya da dolgu yapılan diş bölgesinde yemek yerken gariplik hissediyorsanız bu aslında normaldir. Ağız içine yeni bir işlem yani diş dolgusu yapıldığı için size garip geliyor olabilir. 2-3 gün içinde bu duruma alışacaksınız.

Dolgudan sonra hassasiyet ne kadar sürer?

Diş gıcırdatma ve sıkma diş hassasiyetini etkileyebilirler. Aynı zamanda çürük, derin dolgu ve ortaya çıkmış kök olup olmadığına da bakılır. Diş hekimi dişinizdeki hassasiyeti görmek için detaylı muayene etmesi gerekebilir. Dişler dolgu sonrası 2-3 hafta soğuğa ve baskıya karşı hassasiyet hissedebilir.

Diş dolgusundan sonra sızlama normal mi?

Dolgu tamamlandıktan sonra ilk birkaç hafta dolgu uygulanan dişin ağrıması, hassaslaşması ve sızlaması normal kabul edilmektedir.