Disleksi öğretmeni nasıl olunur?

İçindekiler:

  1. Disleksi öğretmeni nasıl olunur?
  2. Disleksi eğitmeni kimler olabilir?
  3. Disleksi Belgesi nasıl alınır?
  4. Disleksi sertifikası ne işe yarar?

Disleksi öğretmeni nasıl olunur?

Disleksi öğretmeni nasıl olunur? Disleksi eğitimi veren kurumlar / üniversiteler tarafından düzenlenen disleksi eğitmenliği sertifika programına katılım sağlanmalıdır. Eğitim sonunda alınacak üniversite onaylı disleksi eğitmenliği sertifikası ile disleksi eğitmeni diğer söyleyişle disleksi öğretmeni olabilirsiniz.

Disleksi eğitmeni kimler olabilir?

Sınıf öğretmenliği mezunları ve öğrencileri, Türkçe öğretmenliği mezunları ve öğrencileri, ... Okul öncesi öğretmenliği mezunları ve öğrencileri, Dil ve konuşma terapisi bölümü mezunları ve öğrencileri katılabilir.

Disleksi Belgesi nasıl alınır?

Disleksi eğitmeni olmak için üniversite işbirliği ile verilen disleksi eğitici eğitimi programına başvurarak üniversite onaylı disleksi eğitici eğitimi sertifikası alabilirsiniz.

Disleksi sertifikası ne işe yarar?

Disleksi eğitmenliği eğitimi ile katılımcılara öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin tanılanması, sınıfta alınacak tedbirler, etkili öğretimsel düzenlemeler, akıcı okuma, okuduğunu anlama, çalışma becerileri hakkında bilgilendirmek ve bu stratejilerin uygulanması konusunda yeterlikler kazandırmaktır.