Mercimek yemeği düdüklüde kaç dakikada pişer?

İçindekiler:

  1. Mercimek yemeği düdüklüde kaç dakikada pişer?
  2. Düdüklü tencerede mercimek yemeği nasıl yapılır?
  3. Mercimek çorbası kaç dk da pişer?
  4. Yeşil mercimek ıslatmadan pişer mi?

Mercimek yemeği düdüklüde kaç dakikada pişer?

Salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurun, mercimek ve suyunu ilave ederek karıştırın. Tuzunu, karabiberini ve nanesini ilave edip düdüklüyü kapatın ve orta ateşte düdük ötünceye kadar pişirin. Düdük öttükten sonra altını kısın 15 dakika pişirin.

Düdüklü tencerede mercimek yemeği nasıl yapılır?

Öncelikle mercimek bol su ile yıkanır, süzülür. Yemeklik doğranan soğan 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile düdüklüde hafif ölecek şekilde kavrulur. Üzerine yeşil mercimekler eklenir, şöyle bir çevrilip 7 su bardağı su ve kesme şeker eklenerek, kapağı kapatılıp 20 dk. pişirilir.

Mercimek çorbası kaç dk da pişer?

Haşlarken 1 su bardağı mercimek için 3 su bardağı su hesabı yapabilirsiniz. Fazla suyu mercimekler piştikten sonra süzebilirsiniz. Mercimeği kısık ateşte pişirirseniz taneleri bütün kalır, yüksek ateşte kaynatırsanız kırılıp dağılmaya başlar. -- Siyah beluga mercimeği 20-25 dakika aralığında pişer.

Yeşil mercimek ıslatmadan pişer mi?

Yeşil mercimeği pişirmeden önce mutlaka ayıklamanızı ve suda yıkamanızı öneririz. Hatta kullanacağınız kadar mercimeği bir gece öncesinden, üstünü 2 parmak geçecek kadar tuzlu suya koyup bekletin. Ertesi gün o suyunu döküp, temiz suyla yemeğini yapabilirsiniz. ... Yeşil mercimek yaklaşık 45 dakikada pişer.