Otobüslerde çocuk indirimi yüzde kaç?

İçindekiler:

  1. Otobüslerde çocuk indirimi yüzde kaç?
  2. Otobüste kaç yaş çocuk ücretsiz?
  3. Çocuklara bilet alınıyor mu?
  4. Şehirler arası otobüslerde Öğrenci indirimi var mı?
  5. Otobüslerde Çocuklara indirim var mı?
  6. Minibüslerde kaç yaş ücretsiz?
  7. Otobüslerde kaç yaş ücretsiz 2019?
  8. Otobüslerde çift kişi oturabiliyor mu?
  9. Mağazalara 18 yaş altı girebilir mi?
  10. 10 yaşındaki çocuğa otobüs bileti alınır mı?
  11. Otobüslerde 2 kişi yan yana oturabilir mi?

Otobüslerde çocuk indirimi yüzde kaç?

6-12 yaş arası çocuk yolcularımıza bilet bedeli üzerinden (Ulaştırma Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu tavan fiyatı üzerinden) 0 indirim düzenlenir. İndirimli bilet talep eden ebeveynin çocuk yolcuya ait kimliği bilet satış ofisimizdeki personelimize ibraz etmesi gerekmektedir.

Otobüste kaç yaş çocuk ücretsiz?

8. 6 yaş altında olan çocuklar ücretsiz olarak seyahat edebilir. 6 yaş ve üzeri çocuklar ücrete tabidir.

Çocuklara bilet alınıyor mu?

Uçak içerisindeki tüm kabinlere çocuk yolcu kabulü yapılır. 2-7 yaş arası çocuk yolcularımız sadece ebeveynlerinden biri veya en az 18 yaşında olan bir refakatçi ile beraber seyahat edebilirler. 7-12 yaş arası çocuk yolcularımız uçuşlarımızda tek başlarına veya refakat hostesi ile birlikte seyahat edebilirler.

Şehirler arası otobüslerde Öğrenci indirimi var mı?

Şehirler arası yolculuklar için otobüslerde öğrenci indirimi var mı sorusunun yanıtı 2021 yılı için maalesef hayır. Daha önce öğrenci indirimi olan otobüs firmaları Kovid döneminde bu indirimleri kaldırdı. Artık öğrenci indirimi yapan otobüs firmaları yok.

Otobüslerde Çocuklara indirim var mı?

YÜZDE 30 İNDİRİM ŞARTI Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin 57'inci maddesine göre 0-12 yaş çocukları için bilet talep edenlere, biletin yüzde 30 indirimli kesilmesi şart. 0- 6 yaş arası çocuklar bilet düzenlenmeksizin kucakta seyahat edebilirken, 6 yaş üstü için ayrı koltuk zorunluluğu var.

Minibüslerde kaç yaş ücretsiz?

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

Otobüslerde kaç yaş ücretsiz 2019?

Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin 57'inci maddesine göre 0-12 yaş çocukları için bilet talep edenlere, biletin yüzde 30 indirimli kesilmesi şart. 0- 6 yaş arası çocuklar bilet düzenlenmeksizin kucakta seyahat edebilirken, 6 yaş üstü için ayrı koltuk zorunluluğu var.

Otobüslerde çift kişi oturabiliyor mu?

Endişelerini gidermek amacıyla yolculara yan koltukları boş şekilde seyahat imkanı tanınacağını bildiren Yıldırım, ikinci koltuğa yüzde 50 bilet parası ödeyecek yolcuların, iki kişilik koltukta tek başına oturabileceğini söyledi.

Mağazalara 18 yaş altı girebilir mi?

18 yaş altı AVM'ye girebilir Hafta içi sokağa çıkma yasağı olmayan bir gün çocuğunuzla rahatlıkla AVM'lere gidebilir ve gezebilirsiniz.

10 yaşındaki çocuğa otobüs bileti alınır mı?

Otobüs seferlerinde, 6 yaşından küçük çocuklar kucakta seyahat edebilirler. Ayrı koltuk talep ediyorsanız çocuk yolcular için de bilet almalısınız. ... Çocuk indirimli biletlerde satış sırasında kimlik ibrazı gerektiğinden dolayı, çocuk yolcular için internet üzerinden indirimli otobüs bileti satışı yapılamamaktadır.

Otobüslerde 2 kişi yan yana oturabilir mi?

Tam kapanma sürecinde şehirler arası otobüslerde başlayan yüzde 50 koltuk sınırlaması esnetildi. Aynı aileden olan kişilerin yan yana yolculuk yapılmasına izin verildi. ... Yeni değişikliğe göre aynı aileden seyahat edecek kişiler otobüste de yan yana seyahat edebilecek.