Benzinlik Lisansı nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Benzinlik Lisansı nasıl alınır?
  2. Enerji santrali lisansı nasıl alınır?
  3. Akaryakıt istasyonu ruhsatı hangi kurumdan alınır?
  4. Bir benzin istasyonu ne kadara mal olur?
  5. Dağıtıcı lisansı nedir?
  6. Benzin istasyonu ruhsatını kim verir?
  7. Benzin istasyonu kaç para kazanır?
  8. Benzin istasyonu intifa hakkı nedir?

Benzinlik Lisansı nasıl alınır?

Yeni kurulacak istasyonlarda Akaryakıt ve Lpg ruhsat talebi için öncelikle ilgili bulunduğu belediyelere Çalışma Ruhsatı talebinde bulunulur. GSMİ Kurulu tarafından verilen Yer Seçimi-Tesis İzni Kararı olumlu ise, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünce “İtfaiye onaylı Avan Proje” Gayri Sıhhi Müessese Mevzuatına göre onaylanır.

Enerji santrali lisansı nasıl alınır?

Ön lisans başvuruları, her yıl Ekim ayının ilk 5 günü içerisinde gerçekleştirilir. Üretim lisansı almak isteyenler ise yine Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na Lisans Başvuru Dilekçesi ile başvuru yapabilirler. Dilekçe ile birlikte yönetmelikte belirtilen belgelerin de teslim edilmesi gerekmektedir.

Akaryakıt istasyonu ruhsatı hangi kurumdan alınır?

AKARYAKIT İSTASYONU RUHSATI Belediyede bulunan Gayri Sıhhi Müessese İdaresi tarafından verilecek Yer Seçimi-Tesis İzni Kararı'nın olumlu olması durumunda, belediyenin Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünce “İtfaiye onaylı Avan Proje” Gayri Sıhhi Müessese Mevzuatına göre onay verilir.

Bir benzin istasyonu ne kadara mal olur?

Bir akaryakıt istasyonu kurulum maliyeti minumum 500.0.000 TL civarındadır. Bu maliyet 2.000.000 TL kadar çıkabilmektedir. İstasyonun gayrimenkullerini değerleme kapsamına alırız.

Dağıtıcı lisansı nedir?

Bayilik lisansı, bir gerçek veya tüzel kişinin piyasada bayilik faaliyet gösterebilmek için 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu (Kanun) kapsamında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) almak zorunda olduğu izin belgesidir.

Benzin istasyonu ruhsatını kim verir?

Akaryakıt istasyonlarına izin verilmesi için nazım imar plânında akaryakıt istasyonu olarak gösterilmesi şarttır. Bu istasyonlara çalışma ruhsatı büyükşehirlerde büyükşehir belediyesi tarafından verilir.” denilmektedir.

Benzin istasyonu kaç para kazanır?

Türkiye'de istasyonlar her gün binlerce lira para kazanır. Ancak bu paraların büyük bir kısmı masraflara gider. Kar payı ise yüzde 8-10 civarındadır. Yani günde 10 bin TL kazanan bir istasyon 1000 TL, 100 bin TL kazanan bir istasyon ise 10 bin TL civarında kar etmektedir.

Benzin istasyonu intifa hakkı nedir?

Bayinin dağıtıcı markadan aldığı akaryakıt istasyonu intifa bedeli karşılığında bayi, dağıtıcı markaya istasyonundan yararlanma hakkı veriyor. ... Anlaşma sonucu dağıtıcı markanın Görkem'e 5 yıl süreyle istasyonunun Teco olması için ödediği para akaryakıt istasyonu intifa bedeli ya da bayrak parası olarak adlandırılıyor.