Ayakta egzama olur mu?

İçindekiler:

  1. Ayakta egzama olur mu?
  2. Ayak altında egzama olur mu?
  3. Ayakta çıkan mantar nasıl tedavi edilir?
  4. Bacakta egzama nedir?

Ayakta egzama olur mu?

Genellikle ellerde, bacaklarda ve ayaklarda görülse de vücudun herhangi bir yerinde de egzama hastalığı oluşabilmektedir. Egzama rahatsız edici bir görünüme neden olsa da tehlikeli bir rahatsızlık değildir. Basit tedaviler ile kontrol altına alınabilir.

Ayak altında egzama olur mu?

Dishidrotik Egzama: Bu egzama, ayaklarda en sık görülen türü oluşturuyor. Avuç içi, ayak tabanları ve yanlarında görülen dishidrotik egzamada, ciltte kırmızı ve büyük lekeler oluşarak zamanla kalınlaşma ve çatlamalar görülebiliyor. Metallerle temas ve alerjik rinit, en büyük tetikleyici oluyor.

Ayakta çıkan mantar nasıl tedavi edilir?

Ayakların içine sokulabileceği bir sıcaklığa kadar ısıtılan suyun içerisine sirke ilave edilir ve su soğuyana kadar ayaklar bu suda bekletilir. Zamanla mantarların yok olmaya başladığı görülecekir. Bunun yanında karbonat da mantar tedavisinde oldukça önemli bir yer kaplamaktadır.

Bacakta egzama nedir?

STAZ EGZAMASI: Egzama hastalığı bacakta, genişlemiş damarlar olan varislere sahip kişilerde varise bağlı egzama görülebilir. Bu egzama çeşidine staz egzaması denir. Bacaklarda kaşıntılı kızarık yaralar oluşur. Cilt doktorunun gözetiminde uygun önlemlerle tedavisi mümkündür.