Yoğurt peyniri nedir?

İçindekiler:

  1. Yoğurt peyniri nedir?
  2. Evde yoğurttan çökelek nasıl yapılır?
  3. Evde lezzetli peynir nasıl yapılır?
  4. Tutmamış yoğurttan peynir olur mu?

Yoğurt peyniri nedir?

Özellikle mayıs ve haziran aylarında sağılan sütlerin ihtiyaç fazlası olan kısmı, mayalanarak yoğurt yapılırdı. Ardından elde edilen yoğurt, keş yapımı için kullanılırdı. Yoğurdun kurutulmuş formu olan keş peyniri, günümüzde peynir severlerin sıklıkla tükettiği yöresel peynir çeşitlerinden biridir.

Evde yoğurttan çökelek nasıl yapılır?

-Ocağa aldığınız yoğurt kaynadığında içerisine tuzunu ve limon suyunu ekleyip 2-3 dakika kaynatın ve ocaktan alın. -Soğumasını bekleyin. -Soğuduğunda bir süzgeçle fazla suyunu da süzdürerek çökeleği dolaba kaldırın. -Fazla yaptıysanız derin dondurucuda da saklayabilirsiniz.

Evde lezzetli peynir nasıl yapılır?

Sütü derin bir tencerede kaynatıp içine limon suyu ya da sirkeyi ekleyin ve karıştırın. Süt kesilmeye başlar. Kesilen sütü birkaç dakika daha kaynatıp içinde oluşmaya başlayan topakları kevgirle toplayın. Tüm süt kesilip peynir olana kadar bu işlemi sürdürün.

Tutmamış yoğurttan peynir olur mu?

Yoğurdunuz tutmadıysa üzülmeyin, ben çok üzülmüştüm ama, internetten iyi bir araştırma yapınca çaresini buldum. Peynir ya da çökelek yaparak, tutmayan yoğurdunuzu kurtarabilirsiniz. Peynir ya da çökelek yaparak, tutmayan yoğurdunuzu kurtarabilirsiniz. ...