Ürünlerin üzerindeki karekod ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Ürünlerin üzerindeki karekod ne işe yarar?
  2. QR işlemleri nedir?
  3. Hayat Eve sığar karekod ne işe yarar?
  4. QR kod okutma nedir?
  5. QR kod okuyucu nasıl çalışır?
  6. QR kod okutma nasıl olur?

Ürünlerin üzerindeki karekod ne işe yarar?

Karekod barkodlara nazaren onda bir oranında küçültülerek kullanıldığı için az yer kaplıyor. Bu da ambalajda çok az yer kaplamasını sağlıyor. Taranma hızı ve her açıdan okutulabilmesi zaman tasarrufu açısından büyün önem taşıyor. Belli bir seviyeye kadar bozulan veya kirlenen karekodların okunabilmesi mümkündür.

QR işlemleri nedir?

Adını ingilizcede Çabuk Tepki anlamına gelen Quick Response kelimelerinin baş harflerinden alır. İçeriği bir metin, web sitesi adresi, video link dahil herhangi bir veri olabilir. QR Code okuyucu bir yazılım vasıtasıyla bir cep telefonu rahatlıkla QR Code okuyabilir ve ilgili ürün veya servis sayfasını açabilir.

Hayat Eve sığar karekod ne işe yarar?

Hayat Eve Sığar uygulaması kullanan kişiler, giriş sırasında asılı olan QR kodu uygulama üzerinden okuttuğunda sisteme kaydedilir. Böylelikle sonradan tespit edilmiş pozitif vaka ile aynı ortamda aynı zaman diliminde bulunan kişilere bildirim yapılır, sağlık ve rehberlik hizmeti verilir.

QR kod okutma nedir?

QR Code, Japonya'da faaliyet gösteren ve Toyota'nın bir yan kuruluşu olan Denso Wave firması tarafından geliştirilen 2 boyutlu bir barkod sistemidir. ... QR Code okuyucu bir yazılım vasıtasıyla bir cep telefonu rahatlıkla QR Code okuyabilir ve ilgili ürün veya servis sayfasını açabilir. Kullanımı oldukça basittir.

QR kod okuyucu nasıl çalışır?

Tek yapmanız gerek telefon veya tabletinizin kamerasını koda doğru tutmak. QR Code Reader, otomatik olarak karekodunu tanıyacaktır. Eğer karekod bir web sitesini içeriyorsa ilgili adrese otomatik olarak yönlendiriliyorsunuz. Metin içeriyorsa anında görebiliyorsunuz.

QR kod okutma nasıl olur?

Google uygulamasını açın ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunun. Ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koduna doğru tutun. Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar.