En küçük pozitif tam sayı kaç?

İçindekiler:

  1. En küçük pozitif tam sayı kaç?
  2. En küçük tam sayı kaç?
  3. Tam bir sayı mıdır?
  4. Iki basamaklı en büyük tam sayı ne?
  5. Iki basamaklı en büyük tam sayı 99 mudur?
  6. Iki basamaklı negatif en büyük tam sayı nedir?
  7. Pozitif tam sayı çarpanları hangi sayılardır?

En küçük pozitif tam sayı kaç?

Çözümü; En küçük pozitif tam sayı 1'dir. İki basamaklı en küçük pozitif tam sayı da 10'dur. 2- 97, 23, -15, -1, 0, 40, 39 tam sayılarından kaç tanesi pozitif tam sayıdır? Çözümü; Pozitif tam sayılar kümesinde sıfır (0) ve negatif işaretli sayılar olmadığına göre; 97, 23, 40, 39 pozitif tam sayılardır.

En küçük tam sayı kaç?

Pozitif tam sayılar "0"dan uzaklaştıkça büyür. Negatif tam sayılar ise "0"dan uzaklaştıkça küçülür. En büyük negatif tam sayı -1'dir. En küçük pozitif tam sayı ise +1'dir.

Tam bir sayı mıdır?

Tam Sayılar 1'den başlayarak sonsuza kadar giden sayılardır. Tam sayılar; Pozitif tam sayılar ve negatif tam sayılar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Pozitif tam sayılar 1'den başlar ve sonsuza kadar gider. Negatif tam sayılar ise -1'den başlayıp sonsuza kadar giden sayılardır.

Iki basamaklı en büyük tam sayı ne?

İki basamaklı en küçük tam sayı 10'dur. İki basamaklı en büyük tam sayı 99 sayısıdır. İki Basamaklı En Küçük ve En Büyük Tam Sayı Kaçtır?

Iki basamaklı en büyük tam sayı 99 mudur?

İki basamaklı en küçük tam sayı 10'dur. İki basamaklı en büyük tam sayı 99 sayısıdır. İki Basamaklı En Küçük ve En Büyük Tam Sayı Kaçtır?

Iki basamaklı negatif en büyük tam sayı nedir?

İki basamaklı en büyük negatif tam sayı, -10'dur.

Pozitif tam sayı çarpanları hangi sayılardır?

Bir sayıyı tam(kalansız) bölen sayılara o sayının bölenleri denir. Bir pozitif tam sayının bölenleri, aynı zamanda bu sayının çarpanlarıdır. Bir pozitif tam sayının çarpanlarını düşünürsek en küçük pozitif tam sayı çarpanının 1, en büyük pozitif tam sayı çarpanının ise o sayının kendisinin olduğunu söyleyebiliriz.