Bebeklerde Soğuk buhar ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde Soğuk buhar ne işe yarar?
  2. Bebek için soğuk buhar mı sıcak buhar mı?
  3. Bebekler için buhar makinesi kullanılmalı mı?
  4. Buhar makinesi Vicks konur mü?

Bebeklerde Soğuk buhar ne işe yarar?

Bebeğin odasındaki buhar makinesi ev içi nem oranını @-50 arasında tutacak şekilde aralıklı olarak çalıştırılması durumunda bebek odasında rahat solunabilen bir hava olanağı sağlar. @'ın altında çalıştırılarak, P'nin üzerinde durdurulması durumunda ise; temizliği ve bakımının da düzenli yapılması durumunda, bebek ...

Bebek için soğuk buhar mı sıcak buhar mı?

Sıcak buhar makinesinde ise bakteri ve mikropların üremesi daha zordur. Soğuk buhar makineleri sıcak buhar makinelerine oranla daha sessiz çalışır. Bu da özellikle bebek odalarında kullanımı kolaylaştırır.

Bebekler için buhar makinesi kullanılmalı mı?

% 40'ın altında nem oranında bebeklerde kuru havaya bağlı burun tıkanıklığı ve solunum yolu problemleri yaşanabilir. Bu durumda oda havasını nemlendirmek için aralıklı olarak buhar makinesi çalıştırılabilir. Nem % 50'nin üzerine çıktığında makine kapatılmalıdır.

Buhar makinesi Vicks konur mü?

Çocuğunuzun vaktini geçirdiği odaya bir buhar makinesi koyabilirsiniz. Ona ılık bir banya yaptırabilirsiniz. 2 yaşından büyükse banyo suyuna ya da buhar makinesinin suyuna birkaç damla viks ya da mentol ekleyebilirsiniz.