GSS prim borcu yapılandırma ne zaman son?

İçindekiler:

  1. GSS prim borcu yapılandırma ne zaman son?
  2. Genel Sağlık Sigortası ne zaman bitiyor?
  3. SGK yapılandırma ne zaman sona eriyor?
  4. GSS Nedir 2021?

GSS prim borcu yapılandırma ne zaman son?

Genel Sağlık Sigortası Borçları da Yapılandırma Kapsamında GSS prim borcu bulunanların 31 Aralık 2021 tarihine kadar anapara borçlarının tamamını ödemesi halinde, gecikme cezası ve zammının tamamı silinecek.

Genel Sağlık Sigortası ne zaman bitiyor?

Daha önce hiç gelir testi yaptırmamış GSS sigortalılarının, 30.11.2021 tarihine kadar gelir testine başvurmaları ve hane içindeki gelirlerinin asgari ücretin brüt tutarının üçte birinden az olduğunun tespiti halinde GSS prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecektir.

SGK yapılandırma ne zaman sona eriyor?

31.10.2020 tarihi itibarıyla prim borcu bulunan Bağ-Kur sigortalılarının borçlarını tarihine kadar ödeyememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde; (Ekim ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak, prim borçları silinecektir.

GSS Nedir 2021?

Bilindiği gibi 2021 yılında hayatımıza giren Genel Sağlık Sigortası (GSS) çalışanlar, kendi primini ödeyenler ve emekliler için otomatik olarak ödeniyor. Babasından ya da eşinden sağlık sigortalı olanlar da prim ödemiyor. Öğrenciler de belli bir yaşa kadar (lisede 20-üniversmitede 25) yine prim ödemiyor.