Tıpta Yan Dal Uzmanlık eğitimi Giriş Sınavı ne demek?

İçindekiler:

  1. Tıpta Yan Dal Uzmanlık eğitimi Giriş Sınavı ne demek?
  2. Tıp Uzmanlık Sınavı Ne Zaman?
  3. TUS ÖSYM nedir?
  4. TUS 2021 sınavı ne zaman?
  5. 2021 tus sinavi ne zaman?
  6. Tıpta Yan Dal Uzmanlik eğitimi Giriş Sınavına Kimler Girebilir?
  7. YDUS sınavına kimler girebilir?
  8. TUS 2021 1 dönem ne zaman?
  9. TUS nedir ne sorulur?
  10. TUS sonuçları 2021 ne zaman açıklanacak?
  11. 2020 Tıpta Yan Dal Uzmanlık eğitimi Giriş Sınavına Kimler Girebilir?

Tıpta Yan Dal Uzmanlık eğitimi Giriş Sınavı ne demek?

Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS), Sağlık Bakanlığı eğitim ve araştırma hastanelerinde, üniversitelerin tıp fakültelerinde ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) daha ileri seviyede Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi görmek isteyen adaylar için yılda 1 nadiren 2 kere ÖSYM tarafından yapılan sınavdır.

Tıp Uzmanlık Sınavı Ne Zaman?

2021-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2021-TUS 2. Dönem) ve 2021-Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2021-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem), tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 13 – 29 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

TUS ÖSYM nedir?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ya da Tıpta Uzmanlık Sınavı (kısaca TUS), Türkiye'de tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi için gereken branş seçme sınavıdır. Her yıl şubat ve ağustos aylarında olmak üzere 2 kez yapılır. ÖSYM'nin Türkiye geneli için Ankara, İstanbul ve İzmir'de yapılan bir sınavdır.

TUS 2021 sınavı ne zaman?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş sınavı (2021-TUS 2. Dönem) 5 Eylül 2021 tarihinde uygulandı. 2021 TUS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2021 tus sinavi ne zaman?

05 Eylül 2021 tarihinde uygulanan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2021-TUS 2. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavının (2021-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem) Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının %10'u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Tıpta Yan Dal Uzmanlik eğitimi Giriş Sınavına Kimler Girebilir?

YDUS'a Kimler Girebilir? Tıpta Yan Dal Uzmanlık EğitimiGiriş Sınavı'na; -Türkiye'de tıp doktorluğu mesleğini yapmaya yetkili olup sınava başvuracağı yan dalın bağlı olduğu ana dalda uzman ünvanını almış olanlar girebilir.

YDUS sınavına kimler girebilir?

YDUS sınavı doktorlarla ilgili olan bir sınavdır. Özellikle yan dal ve uzmanlık eğitimi almak isteyen doktorlar YDUS sınavına girebilir. Doktorlar haricinde YDUS sınavına başka bireyler katılamaz.

TUS 2021 1 dönem ne zaman?

TUS sınavı 5 Eylül 2021 tarihinde gerçekleşecek.

TUS nedir ne sorulur?

'Tıpta Uzmanlık Sınavı' ya da yapılan son değişiklikle 'Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı' olarak bilinen TUS, Tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi için gereken branş seçme sınavıdır.

TUS sonuçları 2021 ne zaman açıklanacak?

Adaylar, sınav sonuçlarına 27 Eylül 2021 tarihinde saat 16.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

2020 Tıpta Yan Dal Uzmanlık eğitimi Giriş Sınavına Kimler Girebilir?

YDUS'a Kimler Girebilir? Tıpta Yan Dal Uzmanlık EğitimiGiriş Sınavı'na; -Türkiye'de tıp doktorluğu mesleğini yapmaya yetkili olup sınava başvuracağı yan dalın bağlı olduğu ana dalda uzman ünvanını almış olanlar girebilir.