Fizik tedavi kimlere yapilir?

İçindekiler:

  1. Fizik tedavi kimlere yapilir?
  2. Fizik tedavi nedir ve nasıl yapılır?
  3. Evde Fizik Tedavi kimlere uygulanır?
  4. Fizyoterapi nelere iyi gelir?
  5. Fizik Tedavi sonrası ne yapmalı?
  6. Evde Fizyoterapi nedir?
  7. Fizik Tedavi haftada kaç gün olur?

Fizik tedavi kimlere yapilir?

Boyun, sırt, bel ve eklem ağrıları olanlara; karpal tünel gibi sinir sıkışmalarında, romatizmal hastalıklarda; ortopedik ameliyatlar sonrasında kaslarında güçsüzlük, eklemlerinde ağrı ve hareket kısıtlılığı gelişenlere; kırık, çıkık, incinme nedeniyle alçı sonrasında eklemlerinde sertleşmeler olanlara fizik tedavi ...

Fizik tedavi nedir ve nasıl yapılır?

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon kas-iskelet , sinir veya kalp damar sistemlerindeki fiziksel ve fonksiyonel bozuklukların tanı ve tedavisini kapsayan bir uzmanlık dalıdır. Fizik tedavi, fiziksel ajanlar ve tekniklerin kas iskelet sistemi hastalıkları tedavisinde kullanılması anlamına gelir.

Evde Fizik Tedavi kimlere uygulanır?

MS (Multiple Skleroz) ve felç hastaları; kalça-diz protezleri, ön çapraz bağ ameliyatları ve kalça kırığı gibi ortopedik hastalıkları olanlar; omurilik yaralanmaları ve Parkinson hastalıkları; yürüme zayıflığı yaşayanlar ve kasları zayıflayan geriatrik hastalıkları olanlar için evde fizik tedavi uygulamaları ...

Fizyoterapi nelere iyi gelir?

Fizik tedavi postür ve kas dengesizliğini düzeltmek, hareket kabiliyeti ve dayanıklılığı artırmak için uygulanır. Eklemleri kuvvetlendirme, hareketlendirme, yumuşak dokuyu düzeltmek için sert terapi egzersizine ek olarak sertliğin azaltılması ve ağrıdan kurtulmak için nokta terapi içerebilmektedir.

Fizik Tedavi sonrası ne yapmalı?

Fizik tedavi uygulamaları sonrasında; hasta otururken muhakkak sırt bölgesine, destekleyici bir yastık koymalıdır. Böylelikle bel bölgesinin şekli bozulmayacak olup, korunacaktır. Araç kullanacak kişiler ise aracın pedallarına göre koltuğunu ayarlamalı ve asla pedallara ulaşma konusunda zorluk çekmemelidirler.

Evde Fizyoterapi nedir?

Evde fizik tedavi fizyoterapistin hastayı değerlendirmesiyle başlayıp, hastanın durumu ve hedefleri doğrultusunda hastaya özel bir program oluşturularak fizyoterapist eşliğinde yapılan tedavi yöntemidir. Tedavi süresi hastaya göre değişebilmekle birlikte ortalama olarak 1 saattir.

Fizik Tedavi haftada kaç gün olur?

Hastalığınızın tanısına göre 15-30 gün arası değişir. Rehabilitasyon gören hastalarda seans gün sayısı daha artabilir.