Baz istasyonlarının sağlığa zararları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Baz istasyonlarının sağlığa zararları nelerdir?
  2. Baz istasyonu zarar verir mi?
  3. Baz istasyonu neden kurulur?
  4. Baz istasyonu kim kurar?

Baz istasyonlarının sağlığa zararları nelerdir?

Uzmanlar, stres, yorgunluk hissi, konsantrasyon eksikliği, baş ağrıları, uyku bozukluğu, kısırlık, beyin tümörleri, kan kanseri, genetik bozulmalar gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açan cep telefonu ve baz istasyonlarına karşı uyarıda bulunarak “Cep telefonlarının kullanımı doğru olduğunda, baz istasyonları da ...

Baz istasyonu zarar verir mi?

Uzmanlar baz istasyonları ile cep telefonlarının yaydığı elektromanyetik dalgaların insan sağlığını etkilediğini ifade ediyor. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selim Şeker, “Elektromanyetik radyasyon insanlara ve doğaya büyük bir zarar vermektedir” dedi.

Baz istasyonu neden kurulur?

Baz istasyonları, mobil cihazlarla iletişim sağlamak amacıyla kurulmakta olup, baz istasyonlarının kapsama alanında olmayan yerlerde mobil iletişim kurmak mümkün değildir. ... Şehir merkezlerine kurulan baz istasyonlarının çoğu kapasite artışını sağlamak amacıyla kurulmaktadır.

Baz istasyonu kim kurar?

GSM operatörleri baz istasyonlarını genelde kendilerine ait olmayan mülklerde kurarlar ve bu yüzden de ekipmanlarının kurulacağı mülkün sahibiyle bir baz istasyonu kira anlaşması yaparlar.