Bebek pudrası lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Bebek pudrası lekesi nasıl çıkar?
  2. Kurumuş fondöten lekesi nasıl çıkar?
  3. Far lekesi nasıl çıkar?
  4. Aloe Vera lekesi nasıl çıkarılır?
  5. Yazmadan yağ lekesi nasıl çıkar?
  6. Tişörtteki fondöten lekesi nasıl çıkar?
  7. Araba farı lekesi nasıl çıkar?
  8. Sentetik kumaştan yağ lekesi nasıl çıkar?
  9. Fondöten nasıl temizlenir?
  10. Ipek eşarplar makinede nasıl yıkanır?

Bebek pudrası lekesi nasıl çıkar?

Bebek Pudrası ve Islak Havlu ile lekelere müdahale edin
  1. Lekeli bölgeyi kaliteli, kimyasal katkısız ıslak havluyla lekeyi yaymadan temizleyin.
  2. Vakit kaybetmeden lekenin üzerine pudrayı dökün.
  3. Kısa bir süre sonra pudranın topaklandığını göreceksiniz. Bu iyiye işaret. ...
  4. Ilık su ile lekeli bölgeyi pudradan arındırın.

Kurumuş fondöten lekesi nasıl çıkar?

Bulaşık deterjanını ılık suya dökün ve lekeli kısmı bu karışımda 1-2 dakika bekletin. Ardından suyunu sıkıp lekeyi silerek temizleyin. - Lekenin olduğu alana bir miktar beyaz sirke dökün. Ardından bir fırça yardımıyla lekeyi dağıtmayacak şekilde fırçalayın.

Far lekesi nasıl çıkar?

Far lekesini çıkarmak için sabunlu su kullanabilirsiniz. Far lekesini çıkarmak için makyaj temizleme mendilini sabunlu suya batırarak far lekesini temizleyebilirsiniz. Far lekesini çıkarmak için, oksijenli su da kullanabilirsiniz. Bir pamuğu oksijenli suya batırıp far lekesini temizleyebilirsiniz.

Aloe Vera lekesi nasıl çıkarılır?

6) ALOE VERA Aloe veranın yapraklarının içinde jelimsi bir sıvı bulunur. Eğer aloe veranız varsa bunu kullanabilir veya marketlerden aloe vera jeli satın alabilirsiniz. Lekenin üzerine jeli sürün, fırça ile ovalayın ve yıkayın.

Yazmadan yağ lekesi nasıl çıkar?

Sıvı bulaşık deterjanları yağları çözmek konusunda hayli etkilidir. Bulaşık deterjanı ve karbonatı parmağınızı kullanarak kumaşa iyice yedirin. Daha sonra, kumaşın etiketinde belirtilen en yüksek sıcaklıkta çamaşır makinenizde yıkayın.

Tişörtteki fondöten lekesi nasıl çıkar?

Bu durumda fondöten lekesini çıkarmak için lekenin üzerine bir miktar tıraş köpüğü sıkın ve her zamanki gibi makineye atarak yıkayın. Fondöten lekesini çıkarmanın bir diğer yolu da bulaşık deterjanıdır. Bulaşık deterjanını ılık suya dökün ve lekeli kısmı bu karışımda 1-2 dakika bekletin.

Araba farı lekesi nasıl çıkar?

- Farın belli bölgelerine yeterli miktarda diş macunu sıkılarak başlar. Ardından bunu bezin üzerine iyice sürün. - Henüz su eklemeyin. Üzerine diş macunu sürdüğünüz bezle araç farlarını iyice ovarak fırçalayın.

Sentetik kumaştan yağ lekesi nasıl çıkar?

Yeni oluşan yağ lekesinin üzerine kurumadan pudra serpiştirin. Pudra, yağı emdikten sonra temiz bir bezi pudranın üzerine serin ve kumaşı orta sıcaklıkta ütüyle ütüleyin. Kuruyan pudrayı yumuşak bir fırça ile fırçalayın. Sentetik kumaşlarda oluşan yağ lekesi için eter kullanabilirsiniz.

Fondöten nasıl temizlenir?

Evde bulunan nemlendirici kremin içerisine biraz pamuğu bandırıp tüm cildinizdeki fondöten, kapatıcı, far, allık gibi ürünleri temizleyebilirsiniz. Göz kalemi ve rimel kullanıldığında makyaj çıkarmak çok daha zor olabilmektedir. Bu ürünleri kolaylıkla çıkarabilmek için vazelin kullanabilirsiniz.

Ipek eşarplar makinede nasıl yıkanır?

Kuru temizlemeyi tercih etmeyenler içinse bilinmesi gereken ilk husus ipek eşarbın asla makinede yıkanmayacağıdır.. İpek eşarp; soğuk su ve özel ipek şampuanı ile diğer çamaşırlardan ayrı olarak elde yıkanır. Asla çitilenmez, uzun süre suda tutulmaz ve asla sıkılmaz.