Sünnet namazı ne demektir?

İçindekiler:

  1. Sünnet namazı ne demektir?
  2. Sünnet namazlar nafile yerine geçer mi?
  3. Sadece farz namazi kilinir mi?
  4. Namaz borcu olan nafile namaz kilabilir mi?

Sünnet namazı ne demektir?

Örneğin sabah namazının farzının kılınmadan öncesinde kılınan iki rekat, öğle namazının farzının kılınmasından önceki dört rekat ile sonraki iki rekat, akşam namazının farzının kılınmasından hemen sonra kılınan iki rekat ve yatsı namazının farzının kılınmasının ardından kılınan iki rekat olan namazlar birer sünneti ...

Sünnet namazlar nafile yerine geçer mi?

Müslümanların farz ve zorunlu sünnet namazların dışında kıldıkları namaz nafiledir. ... Nafile yani farz ve zorunlu sünnet namazlar dışında kalan ve Rasulullah aleyhisselam'ın zorunlu kılmadığı gönüllü kılınan namazlardır. Bu namazlarda belli bir rekat söz konusu değildir.

Sadece farz namazi kilinir mi?

Cevap: Peygamberimiz mescitte sadece farz namazları cemaatle birlikte, nafileleri evinde kılardı. ... Farzın kılınış zamanına kadar olan zamanda sünnet kılar. Ama hiç sünnet kılmayıp sadece farzı kılmak da yeterlidir. Sünnet kılmamak günah değildir.

Namaz borcu olan nafile namaz kilabilir mi?

156 Kazâ namazı, kerâhet vakitleri haricinde, her zaman kılınabilir. Kazâ borcu olan; beş vakit namazın sünnetleri, te- heccüd, evvâbin, duhâ, tesbih namazları ve mübârek gecelerde kılınan hâcet namazlarını ve sâir nâfileleri kılabilir. Bunları kılmasında hiç bir mahzur yoktur.