Mirena takıldıktan sonra kanama olur mu?

İçindekiler:

  1. Mirena takıldıktan sonra kanama olur mu?
  2. Spiral ara kanama yapar mı?
  3. Hormonlu spiral yan etkileri nelerdir?
  4. Hormonlu spiral adet kanamasını keser mi?
  5. Spiral Kanamayi keser mi?

Mirena takıldıktan sonra kanama olur mu?

Progesteron içeren hormonlu spiraller takıldıktan sonraki ilk 2-3 ayda ara kanamalar ve adet düzensizliklerine neden olabilir.Spiral takılmadan önce fazla adet gören hastalarda spiral uygulaması sonrası olan ara kanamlar 3-4 ya gibi daha uzun sürebilir.

Spiral ara kanama yapar mı?

Az da olsa ilk uygulanma sonrası enfeksiyon riski vardır. Bakırlı olanlar özellikle ilk 3-6 ay kanama miktarı, süresi ve adet sancısı artabilir. Ara kanama veya lekelenme olabilir. Progesteron içeren RİA'lar başağrısı, bulantı, duygulanım bozukluğu (depresyon) ve memede hassasiyet görülebilir.

Hormonlu spiral yan etkileri nelerdir?

Öncelikle, hormonlu spiral takılırken rahatsızlık hissi, kramp, hafif kanama, bel, alt karın veya eklemlerde ağrı ve baş dönmesi görülebilir. Memelerde hassasiyet, akne miktarında artış, hormonlu spiralin yan etkileri arasında yer alır.

Hormonlu spiral adet kanamasını keser mi?

Kesinlikle korkulacak yan etkisi yok,bu spirallerin yan etkisi adet kanamasını azaltmasıdır. Ayrıca %25 hastada adet kanamasını tamamen kesebilir.

Spiral Kanamayi keser mi?

Peki bu hormonlu spirallerin yan etkileri var ? Kesinlikle korkulacak yan etkisi yok,bu spirallerin yan etkisi adet kanamasını azaltmasıdır. Ayrıca %25 hastada adet kanamasını tamamen kesebilir.