Yoğurt mayalamak istiyorum nasıl yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Yoğurt mayalamak istiyorum nasıl yapmalıyım?
  2. Yoğurt mayalama nasıl yapılır püf noktaları?
  3. Yoğurt Mayalarken içine ne konur?
  4. Yoğurt Mayalarken şeker koyulur mu?

Yoğurt mayalamak istiyorum nasıl yapmalıyım?

Mayanızı bir kabın içine koyun ve bir miktar süt ilave ederek güzelce karıştırın. Ardından bu karışımı sütün içerisine ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Hemen ardından yoğurdu mayaladığınız kabı sarıp sarmayalın ve kapağını da güzelce kapatın. Oda sıcaklığında ortalama 6-8 saat arası mayalandırmaya bırakın.

Yoğurt mayalama nasıl yapılır püf noktaları?

Peki yoğurt mayalamak için dikkat edilmesi gereken püf noktalar nelerdir? Yoğurdunuzun koyu kıvamlı olmasını istiyorsanız tam yağlı süt kullanın. Kış aylarında mayalama işlemini yaparken yoğurdu mayaladığınız kapları daha fazla sarın ve sıcak tutun. Yazın yoğurt yapıyorsanız eğer üzerini fazla örtmeyin.

Yoğurt Mayalarken içine ne konur?

Çok az ılınması yeterli sütü aşırı soğutmayalım. Ardından bir yemek kaşığı yoğurt her hangi orta boy bir kaseye alınarak şeker ve tuz ilave edilir. Güzelce karıştırılır ve ardından ılık sütten bir miktar yoğurt şeker tuz karışımına eklenerek güzelce karıştırılır.

Yoğurt Mayalarken şeker koyulur mu?

Daha sonra ufak bir kabın içerisinde yoğurt mayası, şeker (şekeri koymamızın nedeni yoğurt mayasını aktifleştirip yoğurdun çabuk ve güzel mayalanması için) ve birazcık tuz (tuzu koymamızın nedeni yoğurdu daha bir lezzetli yapıyor ve yoğurdun ekşi olmasını engelliyor) karıştırıyoruz.