Tercih yaparken başarı sırası mı puan mı?

İçindekiler:

  1. Tercih yaparken başarı sırası mı puan mı?
  2. Başarı sırası aralığı nasıl olmalı?
  3. ÖSYM tercih yaparken hangi puana bakılacak?
  4. YKS hangi puanla tercih yapılır?
  5. Önlisans tercihleri yaparken puana göre mi?
  6. Tercihler neye göre yerleştirilir YKS?

Tercih yaparken başarı sırası mı puan mı?

1. Puan mı yoksa başarı sıralaması mı? Genel yerleştirmede başarı sıraları, ek yerleştirmede ise kesinlikle puan kullanılmalı. Ek yerleştirmede puanın kullanılmasının sebebi hem kılavuz verileri hem de adayın sonuç belgesinin o yıla ait olmasıdır.

Başarı sırası aralığı nasıl olmalı?

Başarı sıralaması 20-25 binde olan öğrencilerin ortalama 8-10 binden başlayıp ağırlığı 15-30 bin başarı sıralamalarına vermeleri gerekmektedir. Başarı sıralaması 50-60 binde olan öğrenciler de tercihe 25-35 binden başlayarak 40-70 bin aralığına yoğunlaşabilirler.

ÖSYM tercih yaparken hangi puana bakılacak?

Yerleştirme puanının hesaplanmasında, ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı (AOBP) kullanılmaktadır. Üniversite tercihleri yapılırken "Yerleştirme Puanları" esas alınacak olup "Sınav puanları" kısmında bulunan rakamlar alınan ham puanı göstermektedir.

YKS hangi puanla tercih yapılır?

TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilmek için TYT'de 150 ve üzeri puan almak gerekmektedir. SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde 180 ve üzeri puan almak gerekmektedir.

Önlisans tercihleri yaparken puana göre mi?

Değişen sınav sistemi ile birlikte; adayların 2 yıllık ön lisans programlarından tercih yapabilmek için ham puanda 150 barajını; 4 yıllık lisans bölümlerinden tercih yapabilmek için ham puanda 180 barajını geçmiş olmaları gerekir.

Tercihler neye göre yerleştirilir YKS?

Merkezi Yerleştirme yönteminde adaylar, yükseköğretim programlarına, sınav puanları, ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları, varsa ek puanları yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince, bilgisayarla yerleştirilir ...