3 aylarda ne yapmak gerekir?

İçindekiler:

  1. 3 aylarda ne yapmak gerekir?
  2. 3 aylarda hangi dualar okunur?
  3. Peygamber Efendimizin 3 aylarda ne yapardı?
  4. 3 ay nelerdir?
  5. Üç aylar neden kutsal?
  6. 3 aylar isimleri nelerdir?

3 aylarda ne yapmak gerekir?

* Üç aylar içerisinde iyi insan olunmalı ve israftan kaçınılmalıdır. Küsler varsa barıştırılmalı ve araları yapılmalıdır. * Üç aylar boyunca bol bol Kur'an-ı Kerim okunmalı ve mümkünse okuyan kişiler dinlenmelidir. Allah'a olan bağlılık duyguları yenilenmeli ve kuvvetlendirilmelidir.

3 aylarda hangi dualar okunur?

Üç aylar boyunca her gün 1100 kere ''La İlahe İllallah'', 100 kere de ''Muhammedürresulullah'' diye bu tesbihe devam edilir. Üç aylara girildiği vakit, okunması gereken dua Nebiyy-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem'in okumuş olduğu duadır. Bu ayda, mümkün olduğu kadar Hatm-i Enbiya yapmalı ve oruç tutmalıdır.

Peygamber Efendimizin 3 aylarda ne yapardı?

Namaz kılmak, Kuran-ı Kerim okumak, zikir çekmek, sadaka vermek ve tüm canlılar için iyiliği güzelliği yaymak, yapılması çok sevap olan ibadetlerdendir. Farz ibadetler dışında Allah rızası için Peygamber Efendimizin sünnetlerini yerine getirilmesi üç aylar boyunca yapılması güzel davranışlardandır.

3 ay nelerdir?

Üç aylar veya Mübarek üç aylar, Hicri Takvimde mukaddes olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsamaktadır. 3 aylar faziletli sayıldığı için ibadetler artırılır. Üç aylarda günahlardan sakınılır, Ramazan ayına hazırlık yapılır. Üç aylarda genellikle oruç tutulur, tespih çekilir ve dua edilir.

Üç aylar neden kutsal?

Üç aylar içerisinde Regaib Kandili, Mirac Kandili ve Berat Kandili'ni bulundurur. Aynı zamanda Ramazan ayı ile birlikte oruç ibadeti başlar ve sonunda Ramazan Bayramı kutlanır. Bu sebeple hem kandiller, hem de Ramazan habercisi olmasıyla birlikte üç aylar İslam alemi için büyük öneme sahiptir.

3 aylar isimleri nelerdir?

Üç aylar veya Mübarek üç aylar, Hicri takvim'de mukaddes olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Faziletli sayıldığı için ibadetler artırılır, günahlardan en azından saygıdan dolayı sakınılır ve Ramazan ayına hazırlık yapılır.