Telli Turna hangi kuştur?

İçindekiler:

  1. Telli Turna hangi kuştur?
  2. Allı Turnalar ne demek?
  3. Tuz Gölü flamingo ne zaman?
  4. Allı Turna denilen hayvanın adı nedir?
  5. Tuz Gölü'nde flamingo nerede?
  6. Turnalar hangi iklimde yaşarlar?

Telli Turna hangi kuştur?

Telli turna (Anthropoides virgo), turnagiller (Gruidae) familyasına ait bir kuş türü. 155–180 cm kanat açıklığı, 85-100 santimetre uzunluğunda, bayağı turnadan ufakça daha küçük ama benzer kuş tüyü olan bir turnadır. Göçmendirler, Afrika ve Güney Asya'da kışlarlar.

Allı Turnalar ne demek?

Birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Akgöl'de, Anadolu'da halk arasında "allı turna" olarak da bilinen flamingolar ile görsel şölen yaşanıyor. Kuzey Afrika'dan göçen flamingolar, nisan sonuna kadar konakladıkları sulak alanda doğaseverler ve fotoğraf meraklılarının ilgi odağı oluyor.

Tuz Gölü flamingo ne zaman?

Son dönemlerde mevsimlerin kurak geçmesiyle birlikte Tuz Gölü tabiatında kuluçkaya yatan kuş türlerinden birisi olan flamingoların yaşamla mücadelesi olumsuz etkilendi. Her sene yüz binlerce flamingo, yaz aylarının daha sıcak geçtiği bölgelerden mart ayının ortalarından itibaren kuluçka dönemi için Tuz Gölü'ne geliyor.

Allı Turna denilen hayvanın adı nedir?

Flamingo, Anadolu'da Allı turna olarak bilinir. Pembe renkli bir su kuşudur.

Tuz Gölü'nde flamingo nerede?

Ankara, Konya sınırları içerisinde yer alan Tuz gölünün suyu çekildi. Suyun çekilmesiyle birlikte yeterli besin bulamayan yüzlerce flamingo öldü. Flamingoların ölmesi çevrede endişeye yol açtı. Konya Valiliği, ölümlerle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Turnalar hangi iklimde yaşarlar?

Üremenin olmadığı dönemlerde taşkın alanlar, çalılı bataklıklar, sığ korunmalı körfezler, pirinç tarlaları, çayırlar ve bozkır benzeri alanlarda bulunurlar. Ülkemizde görülen turnaların çok büyük çoğunluğu Karadeniz'in kuzeyinden gelen göçmen kuşlardır.