Anayasanın 18 maddesi nedir kısaca?

İçindekiler:

  1. Anayasanın 18 maddesi nedir kısaca?
  2. Anayasa maddeleri değiştirilebilir mi?
  3. En Yeni anayasa kaç maddeden oluşuyor?
  4. Sosyal güvenlik hakkı hangi anayasada?
  5. Anayasanın 170 maddesi nedir?
  6. Neler orman sayılmaz?

Anayasanın 18 maddesi nedir kısaca?

Madde 18 – Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır.

Anayasa maddeleri değiştirilebilir mi?

MADDE 4- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

En Yeni anayasa kaç maddeden oluşuyor?

Anayasada 7 kısım, 177 madde ve 16 geçici madde bulunmaktadır.

Sosyal güvenlik hakkı hangi anayasada?

Uluslararası anlaşma ve sözleşmelerde kendine yer bu- lan bu hak, temel bir insan hakkıdır. Sosyal güvenlik hakkının etkisi hem 1982 Anayasası'nda hem de Anayasa Mahkemesi kararlarında görülmektedir.

Anayasanın 170 maddesi nedir?

"Madde 170 - Ormanlar içinde veya bitişiğindeki köyler halkının kalkındırılması, ormanların ve bütünlüğünün korunması bakımlarından, ormanın gözetilmesi ve işletilmesinde Devletle bu halkın işbirliğini sağlayıcı tedbirlerle, 81 tarihinden önce bilim ve fen bakımından orman niteliğini tamamen kaybetmiş yerlerin ...

Neler orman sayılmaz?

Orman sınırları içinde veya bitişiğinde tapulu, orman sınırları dışında ise her türlü tasarruf belgeleriyle özel mülkiyette bulunan ve tarım arazisi olarak kullanılan, dağınık veya yer yer küme ve sıra halindeki her nevi ağaç ve ağaççıklarla örtülü yerler, ... Orman sayılmaz.