Kuru saçlar için hangi yağlar kullanılır?

İçindekiler:

  1. Kuru saçlar için hangi yağlar kullanılır?
  2. Kuru saç bakımı nasıl yapılır?
  3. Kuru saçları nemlendirmek için ne yapmalı?
  4. Saç kuruluğu ne iyi gelir?
  5. Saça kaybettiği nem nasıl kazandırılır?

Kuru saçlar için hangi yağlar kullanılır?

Kuru saçlara bakım yapabilmek için öncelikle nem ağırlıklı ürünler seçilmeli. Aromatik yağ olarak, melisa, menekşe, jojoba, avokado yağı tercih edilebilir.

Kuru saç bakımı nasıl yapılır?

Saçlarınızı yıkarken sıcak su yerine soğuk veya ılık su kullanın. Soğuk su, nem kaybını azaltır. Kırık uçları önlemek için saçlarınızı düzenli olarak kestirin. Badem, argan, avokado gibi yumuşatıcı yağlar içeren nemlendirici özellikli şampuan ve saç kremi kullanın.

Kuru saçları nemlendirmek için ne yapmalı?

Saçlarınızın uç kısımlarına hafif su sürün ve ardından saç uçlarınıza mayonezi sürün ve streç filmle sarın yaklaşık 40-50 dakika beklettikten sonra doğal bir şampuanla saçlarınızı yıkayın. Zeytinyağı kuruyan saç uçlarını nemlendirmeye yardımcı olan en iyi ürünlerden biridir.

Saç kuruluğu ne iyi gelir?

1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını yarım limon suyuyla iyice karıştırın. Karışımı saç diplerinize iyice yedirerek sürün ve sonra normal bir şekilde yıkayın. “Saçlarım çok sert” diyorsanız zeytinyağı da hem saçlarınız hem de saç deriniz için nemlendirici ve besleyicidir.

Saça kaybettiği nem nasıl kazandırılır?

Peki, saçlara nem bakımı nasıl olmalıdır? Saçınızın ihtiyacı olan nemi en çok banyo rutininden kazandırabilirsiniz. Bu nedenle şampuanlarınızı ve saç kremlerinizi ekstra nem ajanlarına sahip ürünlerden seçerek ihtiyacı olan bakımı rahatlıkla yapabilirsiniz. Saç kremi kullanmayı ise ihmal etmemelisiniz.