Pul koleksiyoncusu ne demek?

İçindekiler:

  1. Pul koleksiyoncusu ne demek?
  2. Posta pulu Koleksiyoncusuna ne denir?
  3. Takas etmek ne demek?
  4. Pul ve filateli nedir?
  5. Filatelik ne demek?
  6. Takas sistemi nedir kısaca?
  7. Posta pulu hala var mı?

Pul koleksiyoncusu ne demek?

Posta pullarını ve posta pullarıyla ilgili zarfları ve benzeri nesneleri toplama ve biriktirme işlemine pul koleksiyonculuğu böyle koleksiyon yapan kişilere ise pul koleksiyoncusu denir. ... "Pul koleksiyonculuğu" yerine filateli kelimesinin kullanımı yaygın bir hatadır.

Posta pulu Koleksiyoncusuna ne denir?

Filateli, pul toplamaktan çok daha geniş bir alanı kapsar ve sadece pul ile ilgili çalışmalarla sınırlı olmak zorunda değildir. Bu işle uğraşan kişilere de “Filatelist” denilmektedir. Bu isim 1865 yılında Fransız koleksiyoncu Herpin tarafından bulunmuş ve bütün dünyada benimsenerek o zamandan bu zamana kullanılmıştır.

Takas etmek ne demek?

Bir mal karşılığında başka bir mal vererek değiş tokuş yapmaya takas adı verilir. Borçlar Kanununda bir malın başka bir mal ile değiştirilmesi trampa olarak tanımlanmıştır.

Pul ve filateli nedir?

Filateli veya pulculuk, posta pullarını konu edinen uğraş alanına verilen isimdir. Posta pulları ile ilgili ilk gün zarfı, özel gün damgası, antiye, posta tarihi ve benzeri maddeler ile de ilgilenir. Filateli ile uğraşanlara filatelist denir. ... Ayrıca odontometre ile pulların dantel ölçülerinin ölçülmesi de gerekebilir.

Filatelik ne demek?

Filateli, pul koleksiyonculuğunun tüm dünyada kabul edilmiş adıdır. Koleksiyonculuk ise posta pulları ve bununla ilgili postadan geçmiş normal, taahhütlü, iadeli taahhütlü zarf, gazete gönderi bandı, antiye, hava mektubu, posta damgaları ve benzeri filatelik materyali belli bir plan çerçevesinde bir araya toplamaktır.

Takas sistemi nedir kısaca?

Takas veya trampa, herhangi bir değişim aracı kullanılmaksızın, mal ve hizmetlerin diğer mal ve hizmetlerle değiş tokuş edildiği bir ticaret tipidir. Henüz parasal bir sistem kurmamış topluluklarda görülebileceği gibi, modern ekonomilerde de parasal sistemin yanı sıra varlığını sürdürmektedir.

Posta pulu hala var mı?

Posta pulları geçmişte gönderinin posta ücretini ödemenin en çok kullanılan şekliydi. ... Ayrıca posta idareleri tarafından hazırlanan antiye zarf ve antiye kart gibi ayrıca ek bir ücret veya pul gerektirmeyen yazı malzemeleri de postada kullanılmaktadır.