Acik lise kredileri düştü mü?

İçindekiler:

  1. Acik lise kredileri düştü mü?
  2. AÖL den kaç krediyle mezun olurum?
  3. Açık Öğretim Lisesi 1 senede kaç kredi?
  4. 5 AKTS kaç kredi?
  5. Açik Öğretim Lisesi 4 yillik ne demek?

Acik lise kredileri düştü mü?

Açık Öğretim Lisesinden (AÖL) mezun olabilmek için 192 kredi toplanması gerekiyordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un son açıklaması sonrasında AÖL mezuniyet kredisi düşürüldü. Açık Öğretim Lisesine kayıtlı öğrenciler 8 (sekiz) dönemde gerekli krediyi tamamlayıp mezun olabiliyorlar.

AÖL den kaç krediyle mezun olurum?

Bakan Selçuk, "Mezuniyet hedeflerine bir adım daha yaklaştırmak için yeni bir karar aldık. Mezuniyet için gerekli olan krediyi 170 olarak belirledik. Hayırlı olsun." ifadesini kullandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin 170 krediyle mezun olabileceklerini bildirdi.

Açık Öğretim Lisesi 1 senede kaç kredi?

Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 170 kredidir. Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilir. Örgün eğitimden ayrılıp tasdiknamesi ile başvuru yapan öğrenciler başarılı oldukları derslerden muaf tutularak haftalık ders sayısına göre kredi alırlar.

5 AKTS kaç kredi?

1 kredi = 30 saatlik iş yüküne karşılık geldiğine göre, 150 saat iş yükü olarak elde edilen dersin kredisi 150/30= 5 AKTS'dir.

Açik Öğretim Lisesi 4 yillik ne demek?

Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması, Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava gitmiş olması. ... Dolayısıyla eskiden Açık Lise'de veya örgün okullarda 3 yıllık okuyan bir öğrenci Açık Lise'de 4 yıllık sisteme tabi olacaktır.