Vaftiz nasıl oluyor?

İçindekiler:

  1. Vaftiz nasıl oluyor?
  2. Son yağlama nedir?
  3. Hristiyanların kutsal suyu nedir?
  4. Vaftis suyu nedir?
  5. Kutsal Ruh kimdir?
  6. Ayin suya daldırmak hangi dine mensup?
  7. Venk suyu nedir?

Vaftiz nasıl oluyor?

Vaftiz, kişinin alnını ıslatmak veya tüm vücudunu suya batırmak şeklinde icra edilen bir dini "arınma" ve "yeniden doğma" törenidir.

Son yağlama nedir?

Hastalara yağ sürme işlemi sadece ağır hastalara hatta ölmek üzere olan hastalara uygulandığı için bu sakramente son yağlama da denilmiştir. Günümüzde hastayı yağla mesh etme ağır hastalara uygulanmakta, hasta iyileşirse ve sonra yeniden hastalanırsa tekrar yağlanmaktadır.

Hristiyanların kutsal suyu nedir?

Türkiye'de yaşayan ya da yurt dışından tatile gelenler, Venk Suyu diye bilinen sudan alıp, vaftiz törenlerinde kullanmak için ülkelerine götürüyor. Gökmedrese Mahallesi'ndeki mezarlık içinde kalan 200 yıllık tarihi yapıda bulunan kaynak su, Hristiyan dünyasında kutsal kabul ediliyor.

Vaftis suyu nedir?

Genel anlamda vaftiz suyunun içerisinde hiçbir şey yoktur. Öncesinde vaftiz, vücudu suya sokma olarak yapılırken şimdilerde yerini başa su dökme işlemi almıştır. Bu su hemen hemen her dinde olduğu gibi ayetler okunarak hazırlanmıştır.

Kutsal Ruh kimdir?

Birçok Hristiyan perspektifine göre Kutsal Ruh; Tanrı'nın kendisi, Tanrı'nın bir yansıması ya da Tanrı'nın bir tezahürüdür. Kutsal Ruh, Tanrı'nın kendi varlığını insanda hissettirmesidir. Hristiyanlığa göre insanın kendi içinde hissettiği iman gücü, inanç ve Tanrı'yla konuşma vb. duygular Kutsal Ruh'un tezahürleridir.

Ayin suya daldırmak hangi dine mensup?

Hristiyanlığın başlıca ayinleri arasında kişinin su ile yıkanması (daldırılması veya su serpilmesi) vardır (buna vaftiz olmak denir); ayrıca, Yahudiliğin (mikvah) ve Sihizm (Amrit Sanskar) dahil olmak üzere diğer dinlerin de bir parçasıdır.

Venk suyu nedir?

Halk arasında kutsal su, Venk Suyu olarak bilinir. Venk kaynak ve değerlendirilmiş kutsal bir alan anlamına geliyor. Yabancı ülkelerden gelen ve Türkiye'de yaşayan Hristiyanlar buraya geliyor. Şişelerle buradan su alıp ülkelerine götürüyor.