Okey attın ne demek?

İçindekiler:

  1. Okey attın ne demek?
  2. 101 okey oyunu Nasıl Oynanır?
  3. Yerden okey alınır mı?
  4. Okeyde kaç balya olur?
  5. 101 gösterge kaç puan?
  6. 101 3 kişi ile oynanır mı?

Okey attın ne demek?

[1] (argo) Okey oynarken, oyunu okey atarak bitirmek.

101 okey oyunu Nasıl Oynanır?

Her sırası gelen oyuncu ya desteden bir taş çeker ya da bir önceki oyuncunun attığı son taşı alır. Oyuncu taş çektikten sonra eğer elindeki serilerin toplamı 101 sayısına ulaşıyorsa elini açabilir (dizdiği serileri masanın üstüne koyar). Oyuncu elini açınca elindeki serileri masaya diğer seri taşların yanına koyar.

Yerden okey alınır mı?

Paulo P. El açtıysanız ve elinizde okeye karşılık gelen taşınız varsa yerdeki okeyi alabilirsiniz.

Okeyde kaç balya olur?

Okey oyunu standart olarak dört adet oyuncuyla oynanır. Okeyde oyuncunun taşları dizmesi için ıstaka ismi verilen tabla bulunur. Kırmızı, siyah, mavi ve sarı renklerinde 1'den 13'e kadar numaralı ikişer setten oluşan toplam 106 tane taş bulunur. Taşların içinde iki adet sahte okey taşı da vardır.

101 gösterge kaç puan?

Oyunu bitiren oyuncu -202 puan alır . Eğer diğer oyuncular elini açmışsa istekasında kalan sayıları ceza puanı olarak hesaplarına yazılır ama elini açmamışsa 404 ceza puanı alırlar. Eğer oyunculardan biri çifte gitmişse tur sonunda açmış olduğu eller oyun sonunda puan olarak çift yazılır.

101 3 kişi ile oynanır mı?

3 KİŞİ OKEY NASIL OYNANIR? Okey oyununu üç kişi ile oynayabilirsiniz. ... Hatta okey iki kişi ile de oynanabilir, ama tabii dört kişi oynanan okey her zaman daha eğlencelidir. Dördüncü arama derdi olmadan Çanak Okey ve 101 Çanak Okey oyunlarımızda gerçek oyuncularla eşleşebilir ve keyifli bir şekilde oyun oynayabilirsiniz.