Karanfil çayı Nelere faydası var?

İçindekiler:

  1. Karanfil çayı Nelere faydası var?
  2. Ibrahim Saraçoğlu karanfil çayı nasıl yapılır?
  3. Toz karanfil nasıl kullanılır?
  4. Karanfil yutmak iyi mi?
  5. Öğütülmüş karanfil nasıl kullanılır?
  6. Toz karanfil nerede kullanılır?

Karanfil çayı Nelere faydası var?

Karanfil çayının içeriğinde bulunan iltihap önleyici bileşenler, aynı zamanda ateş düşürülmesinde de etkilidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, vücut direncini arttırır. Parazit ve mantar önleyici özelliklere sahiptir. Bağırsak parazitlerini yok etmeye yardımcı olur.

Ibrahim Saraçoğlu karanfil çayı nasıl yapılır?

Taze demlenmiş bir bardak sıcak çayın içerisine 10-12 adet kuru karanfil ilave edilir. Üç-dört dakika bekledikten sonra yudum yudum içilir. Şeker ilave edilmeden içilmesi en etkili şeklidir. Çayınızı yudumlarken ağzınıza gelen karanfil tanelerini dişlerinizin arasında hafif ezerek eminiz.

Toz karanfil nasıl kullanılır?

Karanfil nasıl kullanılır? Bitki çaylarınıza ekleyebilirsiniz. Tatlı, reçel, içecek yapımında aroma vermesi için kullanabilirsiniz. Toz haline getirip özellikle ağrılarınızın tedavisinde kullanabilirsiniz.

Karanfil yutmak iyi mi?

Karanfil, daha fazla sindirim enzimi salgılamaya yardımcı olduğu için sindirim sorunlarına karşı koymak adına bir ilaç gibi kullanılabilir. Ayrıca karanfil önemli bir lif kaynağı olduğu için sindirim sağlığına ve kabızlığı önlemeye yardımcı olur. Bunların yanı sıra bulantıları da azaltır.

Öğütülmüş karanfil nasıl kullanılır?

Karanfil, öğütülerek baharat olarak kullanılmakla birlikte, ağızda bir süre tutularak da kullanıldığında nefesi taze ve temiz tutar. İçeriğindeki "Eugenol" maddesinin etkisi ile hafif ve orta şiddette diş ve dişeti ağrılarına karşı lokal uyuşturucu olarak kullanım alanı oluşturuyor.

Toz karanfil nerede kullanılır?

Karanfil nasıl kullanılır?
  • Karanfil, tatlılarda, reçellerde, ev yapımı meyve sularında ve kompostolarda baharat olarak kullanılır.
  • Karanfil tomurcukları bitkisel çaylarda kullanılabilir.
  • Toz haline getirip diş ağrısı olmak üzere pek çok ağrının tedavisinde kullanılabilir.
Daha fazla öğe...