Vitir namazında hangi dualar okunur?

İçindekiler:

  1. Vitir namazında hangi dualar okunur?
  2. Yatsı namazının ilk sünnetinde hangi dualar okunur?
  3. Vitrin Son Rekatinda ne okunur?
  4. Vitir namazı hata yanlış kılınırsa ne yapılır?
  5. Kunut dualarını bilmeyen ne okumalı Diyanet?

Vitir namazında hangi dualar okunur?

Allahu Ekber denilip oturulur. Ettahiyyatü ve salli bârik duaları okunur. Rabbena atina ve rabbenağfirli duaları okunduktan sonra selam verilir. En sonunda da namaz tesbihatı yapılır.

Yatsı namazının ilk sünnetinde hangi dualar okunur?

Yatsı Namazı Sünnetinin 1. Euzü Besmele çekilir:"Euzubillahimineşşeytanirracim – Bismillahir rahmanir rahim" Fatiha okunur: Zamm-ı sure (Kuran ı Kerimden en az üç ayet) okunur. "Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilinir: "Subhane Rabbiyel Azim" üç kere denir.

Vitrin Son Rekatinda ne okunur?

Kunut duaları yatsı namazının ardından kılınan vitir vacip namazında okunan dualardır. Kunut duaları vitir namazının son rekatına başladıktan sonra Fatiha ve namaz suresi okunmasının ardından tekbir getirilerek 1 yada 2. kunut duası okunmaktadır.

Vitir namazı hata yanlış kılınırsa ne yapılır?

Namazda, unutarak bir rüknün geciktirilmesi, tekrarlanması veya öne alınması ya da bir vacibin terk edilmesi, geciktirilmesi veya değiştirilmesi hâlinde noksanlığın telafi edilmesi için sehiv secdesi yapılması vaciptir (el-Fetâva'l-Hindiye, I, 138 vd.).

Kunut dualarını bilmeyen ne okumalı Diyanet?

Eğer bir kişi vitir namazının 3. rekatında okunan Kunut duasını bilmiyorsa ya da ezberleyemiyorsa "Rabbenâ âtina fi'd-dünyâ haseneten ve fi'l-âhireti haseneten ve qınâ azâbe'n-nâr" (Bakara, 201) ayetini okuyabilirler.