Koka Kola kime ait?

İçindekiler:

  1. Koka Kola kime ait?
  2. Coca Cola ne kadar kazanıyor?
  3. Koka Kola hangi ülkeye ait?
  4. Coca Cola parası nereye gidiyor?

Koka Kola kime ait?

Coca-Cola ve çeşitli alkolsüz içecek markalarının sahibi, merkezi ABD'nin Georgia Eyaleti'nde, Atlanta şehrinde bulunan çok uluslu şirket The Coca-Cola Company'dir. Markanın adı Kola fındığı, kafein kaynağı ve koka yaprakları isimlerinin birleşmesinden oluşmuştur.

Coca Cola ne kadar kazanıyor?

Coca-Cola 2018 yıllık raporunu Şubat 2019'da yayınladı. İçecek dağıtıcısı ve üreticisi, geçen yılın aynı dönemine göre 35,4 milyar dolar olan 2018 yılı için yaklaşık 31,9 milyar dolar net işletme geliri bildirdi. 9 Temmuz 2019 itibarıyla şirketin piyasa değeri 224 milyar doların biraz altında.

Koka Kola hangi ülkeye ait?

Coca-Cola, Amerika Birleşik Devletleri kökenli, karamelize şekerle tatlandırılmış, alkolsüz içecek markası. Dünyada en fazla tüketilen meşrubat olan Coca-Cola uluslararası araştırma ajansı Interbrandin sıralamasında 2005-2016 yılında dünyanın en pahalı markası olarak tanındı.

Coca Cola parası nereye gidiyor?

"Coca-Cola" ya da "Kola" ticari marka adını taşıyan içecekler şirketin toplam galon satışlarının yaklaşık % 78 olarak gerçekleşiyor.Coca-Colanın satış ve gelirlerinin % 43ü Amerika Birleşik Devletleri,% 37-i fazla nüfuza sahip olan Meksika, Hindistan, Brezilya, Japonya ve Çin Halk Cumhuriyeti,geri kalan % 20 dünyanın ...