Ütünün altına yapışan şeyler nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Ütünün altına yapışan şeyler nasıl çıkar?
  2. Buharlı ütü kireci nasıl temizlenir?
  3. Ürünün altına yapışan kumaş nasıl temizlenir?
  4. Buhar kazanlı ütü kireci nasıl temizlenir?
  5. Ütünün Deliklerindeki kireç nasıl temizlenir?
  6. Ütüyle yanan kıyafet nasıl düzelir?
  7. Philips Calc Clean ne demek kahve makinesi?

Ütünün altına yapışan şeyler nasıl çıkar?

Ütü altını temizlemek istediğinizde biraz sirke ve karbonat karıştırın. Eski bir bez ile bu karışımı ütü altına sürün ve tabanını silmeye çalışın. Bir iki silmede ütünün tabanında oluşan leke ve kirler yok olacaktır.

Buharlı ütü kireci nasıl temizlenir?

Limon suyunu su ile beraber ütü haznesine gerekli miktarda ilave edin. Sirke işleminde olduğu gibi buhar düğmesine bas bırak uygulaması yaparak işlemi tekrar edin. Göreceksiniz ki ütünüzdeki kireç tabakası geçmeye başlayacaktır.

Ürünün altına yapışan kumaş nasıl temizlenir?

Evinizde beyaz sirke varsa bunu tuz ile karıştırın. Ardından bezi bu karışımla besleyerek ütünün altına sürtün. Büyük ihtimal işinizi görecektir. Hava deliklerinin kenarında hala kumaş varsa yumuşak bir diş fırçası ile ütünün altını sürtebilirsiniz.

Buhar kazanlı ütü kireci nasıl temizlenir?

Bunun için bir ölçek (yaklaşık yarım çay bardağı) sirkeyi kazanlı ütünüze koyun. Su hazinesini suyla doldurup fişi takın ve ısınmasını bekleyin. Ara sıra buhar düğmesine basılı tutun ve dediklerinden buhar ile sirkenin çıkmasını sağlayın.Böyle yarım saat beklettikten sonra soğutun ve suyu dökün.

Ütünün Deliklerindeki kireç nasıl temizlenir?

Ütünün alt tabanındaki delikleri bir kürdan yardımıyla açın ve deliklerde oluşan kireci yumuşatın. Sonrasında tüm deliklere karbonat serpiştirin. Ütünün altını yarım limon ile silin ve ütüyü bir dakika ısıtın. Daha sonra fişini çekerek, kireçlerin temizlenmesini bekleyin.

Ütüyle yanan kıyafet nasıl düzelir?

Ütülediğiniz gömlek yandığı anda üstüne hemen sirke dökün ve 30 dakika bu şeklide bekletin. Daha sonra sabunlu su ile durulayın. Gömleğiniz eski haline dönecektir.

Philips Calc Clean ne demek kahve makinesi?

Philips/Saeco espresso makinenizin kirecini düzenli olarak temizlemek, mükemmel bir kahve tadı ve sıcaklığı elde etmenizi sağlar. ... Espresso makinenizin kirecini temizlerken yalnızca Philips kireç çözücüyü kullanın (CA6700 kireç temizleme solüsyonu).