Doğum kontrol hapı kist oluşumunu engeller mi?

İçindekiler:

  1. Doğum kontrol hapı kist oluşumunu engeller mi?
  2. Doğum kontrol hapı yumurtalıkları tembelleştirir mi?
  3. Doğum kontrol hapı çikolata kistini yok eder mi?
  4. Doğum kontrol hapı kullanmak menopozu geciktirir mi?

Doğum kontrol hapı kist oluşumunu engeller mi?

Doktorunuz fonksiyonel (işlevsel) yumurtalık kistlerini tedavi etmek için doğum kontrol hapları reçete edebilir. Doğum kontrol haplarındaki hormonlar yumurtlamayı durdururlar. Bu yumurta keselerinin gelişmesini önler ve dolayısıyla yeni kistlerin oluşmasını durdurur.

Doğum kontrol hapı yumurtalıkları tembelleştirir mi?

Bu korunma yöntemini seçenler yıllarca doğum kontrol haplarını içiyorlar ve sonra istedikleri zaman ilacı bırakıp gebe kalabiliyorlar. Yani yumurtalıkları tembelleştirir lafı pek doğru değil. Bunun dışında 2 yıl doğum kontrol haplarını kullananlarda yumurtalık kanserinin görülme oranı yüzde 50 azalıyor.

Doğum kontrol hapı çikolata kistini yok eder mi?

Çikolata Kistini Ne Yok Eder? Bazı çikolata kistleri kendi kendine yok olur, bazıları ise doğum kontrol hapı ile küçülebilir. İlaca cevap vermeyen çikolata kistlerinin ameliyatla çıkarılması gerekebilir.

Doğum kontrol hapı kullanmak menopozu geciktirir mi?

Doğum kontrol ilaçları her kullanan kadında adet miktarı ve süresini azaltırlar, bu beklenen ve istenen bir etkidir. Hap bırakıldığında tekrar normale dönülür, adet miktarı ve süresi ile menopoz arasında bir ilişki yoktur, doğum kontrol hapları menopoz yaşını etkilemezler.