Evcil tavşan nasıl beslenir?

İçindekiler:

  1. Evcil tavşan nasıl beslenir?
  2. Tavşan hangi yiyecekleri yer?
  3. Tavşan domates yer mi?
  4. Tavşan kaptan su içer mi?
  5. Tavşanlardan insanlara hastalık bulaşır mı?
  6. Tavşan meyve yer mi?
  7. Tavşan hangi otları yer?
  8. Tavşan su içiyor mu?

Evcil tavşan nasıl beslenir?

Tavşanlar ağırlıklı olarak yeşillikle beslenen hayvanlardır. Marul ve salatalık bu hayvanların iştahını kabartan sebzelerdir. Yavru tavşanlar 30-45 gün anne sütü ile beslenmelidir. Anne sütü alamadığı durumlarda özel olarak tasarlanmış tavşan yemleri bulunur.

Tavşan hangi yiyecekleri yer?

Tavşanlar; fesleğen, lahana, brokoli yaprakları, havuçlar, kereviz, kişniş, karalahana, karahindiba yaprağı, dereotu, marul, nane, maydanoz ve su teresi gibi sebzeleri afiyetle tüketirler. Bu sebzeleri seçerken taze olmasına ve böcek ilacı içermemesine dikkat etmeli tavşanınıza vermeden önce de her zaman yıkamalısınız.

Tavşan domates yer mi?

Eğer tavşanların verdiğiniz gıda sonrasında dışkısının kıvamının yumuşadığını görürseniz bu gıdayı diyetten çıkarmanız yeterli olacaktır. Aynı zamanda Tavşanlara; Elma, Armut, Şeftali, Böğürtlen, Bezelye kabuğu, Brokoli, Mango, Kivi, Domates, Karpuz, Kavun, Portakal gibi diğer meyvelerde verilebilir.

Tavşan kaptan su içer mi?

Tavşanların büyüklüklerine bağlı olarak günde 1 ml su içmeleri tavsiye edilir. Bir kilogram vücut ağırlığı için, tavşan günde yaklaşık ml su tüketmelidir.

Tavşanlardan insanlara hastalık bulaşır mı?

ABD'de tavşan eti de yaygın olarak tüketilen gıda maddeleri arasında yer alıyor. RHDV2 konusunda insanlar için şu anda endişe edilecek bir durum yok. Bilim insanları, tavşanlarda görülen ölümcül hastalık virüsünün insanlara bulaşmayacağını söylüyorlar.

Tavşan meyve yer mi?

3. Meyve. Genel olarak, içerdikleri su miktarına bağlı olarak tavşanlara küçük miktarlarda meyve vermelisiniz. Aşırı miktarda meyveye dayalı bir diyet – bir tavşan diyetinin %5'inden fazlası – bu hayvanlarda ishale neden olabilir.

Tavşan hangi otları yer?

Tavşanlar tam bir yeşillik aşığıdır! Eğer evde tavşan besliyorsanız bol bol yeşillik verebilirsiniz. Marul, salatalık, dereotu, maydanoz, turp, enginar yaprakları, lahana yaprakları ve taze çimenler tavşanların en çok sevdiği yeşilliklerdendir.

Tavşan su içiyor mu?

Oldukça oyuncu olan bu canlıların ortalama yetişkinlik kiloları 1-2 kg arasında değişebilir. Günde ortalam 600-700 ml su içerler.